Tre sköna poäng för Södertelge

Den gångna helgen besegrade Södertelge Vingåker i match om tredje pris i U23 SM. Det var alltså upplagt för revanschmatch för Vingåker, men någon snabb revansch blev det inte då Södertelge vann komfortabelt med 3-0 i set.

Det var kanske inte den volleybollmässigt bästa match SVBK spelat på hemmaplan, men 3-0 segern var helt klart rättvis och välförtjänt. I de två första seten var det inget snack om saken, Södertelge var det överlägset bästa laget på banan och vann enkelt med 25-18, 25-13.

I det tredje setet följdes dock lagen åt och mot slutet av setet var det Vingåker som låg en boll före hela tiden och bl.a. ledde med 22-21. Därefter är det Södertelges kantspelare Weemes och Groenveld som tar poäng följt av ett servess från Albert Johansson och Södertelge har därmed två matchbollar. Den första räddar Vingåker genom en spike från Power men därefter är det Södertelges Groenveld som avslutar matchen genom att ta sin 13 poäng i matchen.

Det här ger alltså Södertelge 3 nya poäng till tabellen och man drar därmed ifrån just Vingåker med 3 poäng. Södertelge klättrar därmed till sjunde plats i tabellen, som dock haltar en del.

Poängbäst Södertelge: Danny Weemes (22)
Poängbäst Vingåker: Adam Bradbury (11) och Simon Hone (11)

Text: Karin Manole, Södertelge