Tierp pressade serieledarna

Tierp Volley gjorde återigen en bra insats när man föll borta mot serieledande Linköping VC på bortaplan. Hemmalaget fick med sig tre poäng via siffrorna 25-20, 25-23 och 25-23.

Tierp kom till Linköping med två raka segrar bakom sig och började matchen utan någon som helst respekt för hemmalaget. Första setet böljade fram och tillbaka och det var först i slutet som Linköping kopplade ett stabilt grepp och vann till slut med 25-20. Tierp gjorde ett bra set där man hela tiden var på rätt position försvarsmässigt vilket ledde till att hemmalaget hade problem att döda bollar.

I set nr två spelade bortalaget minst lika bra som i det första och lagen följdes åt i protokollet hela setet ut. Man pressade fram lite spelarbyten i hemmalaget och det märktes att Linköping inte var villiga att släppa ifrån sig nåt set denna eftermiddag. Setet slutar med hemmaseger, 25-23 och nu trodde man väl lite att LVC skulle gå ut och köra över Tierp i tredje.

Så blev det inte alls, utan Tierp krigade på och gjorde vad man kunde. Tyvärr så räckte det inte riktigt till nån setvinst utan det tredje setet slutade som det andra, 25-23 och Linköping kunde kamma hem 3 poäng.

– Vi är nöjda med att tagit tre nya poäng efter en ganska strulig vecka med diverse skador, säger Benjamin Engström i Linköping.

Tierp gör återigen en stabil och bra match utan att spela på sin absoluta topp. Jag är övertygad om att det finns mer att plocka fram ju längre fram vi kommer. Man blir allt bättre i sitt blockspel vilket leder till att man lyckas plocka upp allt fler bollar. I sitt anfall så fortsätter passare Jackson Maris att sprida sina pass på ett bra sätt över hela planen.

– Visst, vi gör en helt ok match men det är surt att förlora med 3-0 även om det är mot laget som leder serien, menar Wille Lind i Tierp.

Nu väntar en vecka med bra tillfällen att slipa på sitt spel tills Örkelljunga kommer på besök till Centralhallen på lördag. Med fortsatt bra skärpa och lite skarpare mottag än idag så kan det bli en rolig helg för Tierp Volley.

Text: Micke Lind