Årets sista elitseriehelg bjuder på åtta matcher

Elitserienvolleyboll.se levererar införrapport med länkar till livesändningar och livescore inför helgens elitserieomgång!

Ett juluppehåll står för dörren, men dessförinnan ska åtta elitseriematcher spelas. På lördag avgörs tre dammatcher och tre herrmatcher medan söndagen bjuder på ytterligare två herrmatcher.

På damsidan får vi se Hylte/Halmstad ta emot Linköping, RIG Falköping gästa Örebro och Sollentuna spela mot Lindesberg. Tittar vi på läget i tabellen ser vi att hemmalagen får gälla som favoriter. Samtliga tre vann nämligen klart respektive möte tidigare under säsongen och huserar några placeringar upp i tabellen. Hylte/Halmstad har ångat på och är hittills obesegrade i årets elitserie, poängmässigt ledda av den multikompetenta Hanna Hellvig som nyligen utsågs till årets beachvolleyspelare.

Sollentuna tar emot ett Lindesberg som så här långt inte fått spelet att stämma. Kanske såg vi början på en vändning när klubbens nyförvärv, kanadensiska högerspikern Lexi Pollard, presenterade sig i tisdagens derby mot Örebro, då ”Linde” stundtals pressade rivalen. Kan lagets första poäng komma som en tidig julklapp i helgen?

Femte femsetaren i följd?

På herrsidan finner vi alltså fem matcher, där Södertelge VBK står inför en så kallad “dubbelhelg”, med match både lördag och söndag. SVBK gästar Lund för en högintressant match under söndagen. Placerade nia respektive sjua i tabellen skiljer enbart två poäng mellan lagen, som leds av var sin poängkung. Lunds August Borna snittar sex poäng per set medan Södertelges kenyanska stjärna Some Enock snittar 5,71 poäng per set. Två spänstfenomen som genom en vinst i “matchen-i-matchen” kanske kan få bägaren att tippa över till sitt lags fördel.

En annan höjdpunkt är returen av det mycket spännande mötet Habo-Hylte/Halmstad; en match som spelades tidigt i oktober och då slutade med 3-2-seger för hallänningarna. En snabb koll i historieböckerna visar att de fyra senaste mötena mellan lagen avgjorts i skiljeset, två till Habos fördel och två till Hylte/Halmstad. Kan det bli jämnare än så? Hylte/Halmstad spelar för dagen på klassisk mark i Örnahallen och kan i kraft av en vinst rycka lite i tabellen och skapa en lucka mellan de tre topplagen och den stora, jämna klunga som jagar där bakom.

Falkenbergs planerade matcher mot Uppsala (19 december) och RIG Falköping (20 december) har med kort varsel blivit uppskjutna.

Alla matcher livestreamas

Samtliga matcher som spelas i Elitserien går att följa via både livescore och livestream på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade med tabeller och spelscheman.

På volleytv.se, Elitseriens nya streamingtjänst, visas alla grundserie- och slutspelsmatcher samlat på en och samma plattform för pay-per-view-tittare och prenumeranter.

Läs mer om streamingalternativen och hur du registrerar ett konto!

Foto: Håkan Wendler

HELGENS MATCHER

Dammatcher
2020-12-19
14:00 Hylte/Halmstad vs Linköping
14:30 Sollentuna vs Lindesberg
15:00 Örebro vs RIG Falköping

Herrmatcher
2020-12-19
16:00 Södertelge vs RIG Falköping
16:30 Hylte/Halmstad vs Habo
17:00 Sollentuna vs Vingåker

2020-12-20
16:00 Örkelljunga vs Floby
16:00 Lund vs Södertelge

LÄNKAR
• Streaming säsongen 2020/21 (köpinfo, frågor & svar, med mera)
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se