Elitseriehelgen: Tio matcher och tre livesändningar på två dagar

Elitserienvolleyboll.se levererar förutsättningar samt länkar till livesändningar och livescore inför helgens hektiska elitserieomgång!

Elitserien är tillbaka efter förra helgens uppehåll då det var dukat för Grand Prix-fest i Fyrishov, Uppsala. De båda titelvinnarna, Örebro och Sollentuna, lär ha firat hela veckan men bör samtidigt ha fått mersmak inför vad som komma skall. För nu är det faktiskt inte mer än knappt en och en halv månad innan SM-slutspelet dundrar igång. Vägen dit är en enda lång raksträcka där det gäller att gasa järnet för att hitta en så fördelaktig position som möjligt inför elitseriesäsongens crescendo.

Grundseriens slutspurt inleds kommande helg, 25-26 januari, med totalt tio matcher, fem dam och fem herr. Vi noterar bland annat att Örkelljunga VK och Hylte/Halmstad drabbar samman i en repris av förra helgens GP-semi, där ÖVK drog det längsta strået efter en dramatisk och svängig femsetare. H/H klev för övrigt in i Grand Prix som serieledare och obesegrade under elitseriesäsongen 2019/20, men kom ur helgen tomhänta efter två raka förluster. Räkna med att hallänningarna är revanschsugna i söndagens bortamöte med ÖVK!

Samma revanschslusta finns säkerligen hos regerande svenska mästare Linköpings VC, som efter en ovanligt tung höst och vinter missade 2020 års Grand Prix. För motståndet i lördagens batalj står ett hemmaspelande Södertelge VBK som vann i tre raka set i Linköpings sporthall när lagen möttes under hösten.

På damsidan kan vi bland annat se fram emot ett Skånederby mellan Svedala och Lund, två lag i desperat behov av poäng. Matcher som denna brukar bjuda på dramatik, vilket bådar gott för den som planerar att se matchen, oavsett om det är på plats i Aggarpshallen eller vi livesändningen här på eliterienvolleyboll.se!

TV-produktioner x 3

Bland helgens totalt tio drabbningar kan vi njuta av hela tre livesändningar levererade av Sportsground.

Den första utgörs av tidigare nämnda derbymatch mellan Svedala och Lund, med matchstart 15:00. Helgens andra sändning hämtar vi från Lund, där Lunds VK:s herrar tar emot Vingåkers VK för en drabbning som startar 17:30.

I helgens tredje och sista sändning ser vi sedan serieledande Engelholms VS utmanas av GP-fyran Sollentuna VK. Båda lagen förlorade sina respektive medaljmatcher den gångna helgen och är säkerligen sugna på att snabbt komma tillbaka i vinnarspåret. Matchstart 15:00 på söndag!

Se matcherna som pay-per-view (69 kr/st) eller köp Elitpaketet och få tillgång till samtliga nio matcher som sänds under slutspurten av grundserien. Längre ner på sidan listas vilka matcher som ingår i paketet, notera att ytterligare matcher från grundserien kan tillkomma och då givetvis utan extra kostnad för den som köper paketet. Köp din värdekod nedan och häng med när elitseriesäsongen 2019/20 dundrar vidare mot SM-slutspelet! Koden är en värdehandling, spara den på ett säkert ställe. Köper du en match som pay per view är koden kopplad till den specifika match du köpt och kan inte lösas in för att se andra matcher.

DAM
2020-01-25
15.00: Svedala vs Lund (livesänds – köp värdekod och se matchen)
15.00: Lindesberg vs Hylte/Halmstad
15.00: Värnamo vs Gislaved
Livescore från samtliga volleybollserier!

2020-01-26
14.00: Örebro vs Linköping
15.00: Engelholm vs Sollentuna (livesänds – köp värdekod och se matchen)
Livescore från samtliga volleybollserier!

HERR
2020-01-25
15.00: Säter vs Falkenberg
16.00: Habo vs Sollentuna
16.00: Södertelge vs Linköping
17.30: Lund vs Vingåker (livesänds – köp värdekod och se matchen)
Livescore från samtliga volleybollserier!

2020-01-26
16.00: Örkelljunga vs Hylte/Halmstad
Livescore från samtliga volleybollserier!

KOMMANDE SÄNDNINGAR
25 januari – 15:00 | Svedala vs Lund (d)
25 januari – 17:30 | Lund vs Vingåker (h)
26 januari – 16:00 | Engelholm vs Sollentuna (d)
1 februari – 14:30 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (h)
1 februari – 17:00 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (d)
2 februari – 17:00 | Falkenberg vs Habo (h)
8 februari – 15:00 | Värnamo vs Svedala (d)
9 februari – 16:00 | Södertelge vs Sollentuna (h)
16 februari – 17:00 | Falkenberg vs Hylte/Halmstad (h)

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
5-6 oktober 2019: Premiärhelg
8 december 2019: Halva grundserien spelad. Åtta lag (fyra dam, fyra herr) kvalificerar sig för Grand Prix.
18-19 januari 2020: Grand Prix i Uppsala
1 mars 2020: Sista grundserieomgången blir komplett
4 mars 2020: SM-slutspelet startar med åttondelsfinaler
Slutet av april: Svenska mästare koras

LÄS MER
Grand Prix-guld till Örebro och Sollentuna
Coacherna tippar: EVS och H/H vinner SM-guld
Elitseriesäsongen 2019/20
Supervärvningen: Marcus Nilsson återvänder till moderklubben

Foto: Robert Boman, Daniel Lubner. Montage: Joakim Bengtsson.