Dubbelt Sollentuna i Linköping

Sollentunas damerna tar fjärde raka vinsten och herrarna tar revansch när det var dubbelmöte i Linköping i lördags!

I en tight femsetare mot Linköping drar SVK damer det längsta strået och får med sig en ny seger, vilket innebär att man fortfarande är obesegrade!

Coach Niclas Bagelius om matchen: Matchen inleddes med en nervös start, där vi hade svårt att hitta vårt spel och tillräckligt skarpa pass och anfall. Linköping spelar bra försvarsspel och vi har svårt att döda bollen och förlorar de första 2 seten.
Efter en lugnare start i tredje set tycker jag att vi kontrollerar matchen hela vägen i mål. Vi följer vår gameplan och tar våra chanser, därför vinner vi matchen.

Setsiffror: (26-24), (25-18), (17-25), (18-25), (12-15)
Matchens lirare i Sollentuna: Madelene Green!

Nästa match för damerna är i Arena Satelliten vs Lund lördag 26/10 kl. 14:30!
Kom då och heja fram våra serieledande damer till ännu en vinst!

Senare samma dag var det herrarnas tur och efter fjolårets semifinalserie så var SVK revanschsuget. Det visade man klart och tydligt när man vinner komfortabelt med 3-0 mot regerande mästarna!

Coach Oskar Muurinen om matchen: En riktigt bra genomförd match av oss. Vi vann serve och mottagningsspelet vilket tog bort deras kanske bästa vapen, centerspelet. Sedan hade vi väldigt bra effektivitet i vårt anfallsspel. Vi roterade lite positioner till skillnad från tidigare matcher, bland annat gick Peter Blomgren in och levererade på högerpositionen.
Även Joonas gör en riktigt bra match idag!
Det fungerade enligt vår gameplan. Vi håller vår nivå och låter de inte komma in i matchen, vilket resulterar med 3-0 och 3 riktigt sköna poäng!

Setsiffror: (22-25), (15-25), (19-25)
Matchens lirare i Sollentuna: Joonas Huhtakangas!

Nu på Torsdag 24/10 spelar SVKs herrar i Arena Satelliten vs Södertelge klockan 19:00, missa inte det!

Text: Andreas Härneman
Foto: Magnus Lilja Low f-stop Photos