Första semifinalerna spelade – returmöten i veckan

I lördags kickade herrarna igång semifinalspelet och på söndagen följde damerna upp. Inför veckans returmöten leder Linköping och Hylte/Halmstad respektive serier på herrsidan medan Engelholm och Örebro var vinnande lag på damsidan.

HERR

Herrarna var först ut med de första semifinalerna under lördagen då Linköping tog emot Sollentuna i Linköpings sporthall. Semifinalspelet startade starkt för hemmalaget som vann med bekväma 3-0 i set och därmed leder semifinalserien med 1-0 i matcher. Det är bäst av fem matcher som gäller och returmötet går av stapeln under onsdagskvällen då Sollentuna får en chans att studsa tillbaka på hemmaplan.

Lördagens andra match var den mellan Hylte/Halmstad och Falkenberg och även där var det hemmalaget som tog kommandot i semifinalserien. Falkenberg vann det andra setet men annars var det Hylte/Halmstad som ledde matchen och till slut vann med 3-1 i set. Den andra semifinalen spelas, även här, på onsdag då det är Falkenberg som spelar på hemmaplan.

2019-04-10
19:00 – Falkenberg vs. Hylte/Halmstad (Livesändning!)
19:00 – Sollentuna vs. Linköping (Livesändning!)

DAM

På söndagen var det damernas tur att kliva in i semifinalspelet och Engelholm inledde hemma mot Lindesberg. De regerande mästarna inledde något överraskande med att förlora det första setet med 20-25 men med två raka 25-13 samt ett avslutande 25-16 vann de till slut matchen med 3-1. Inför returmötet på onsdag står det därmed 1-0 i matcher för Engelholm.

Örebro tog även emot Hylte/Halmstad på hemmaplan under söndagen. En match där Örebro vann med 25-19, 25-19 och 25-17 vilket betyder ledarposition inför semifinalseriens andra match under onsdagen.

2019-04-10
19:00 – Lindesberg vs. Engelholm (Livesändning!)
19:00 – Hylte/Halmstad vs. Örebro (Livesändning!)

Foto: Robert Boman.