Örebro volley, elitseriehlgen bjuder på dramatik när slutspelet rullar vidare

Chans på avancemang och tuffa slutspelskamper – Elitseriehelgen bjuder på spänning

Samtliga inledande matchserier i årets slutspel av Elitserien har nu spelat två omgångar och inför helgen står vi inför eventuella avgörande. Tre av åtta matchserier kan nämligen avgöras under helgen och de andra serierna bjuder på stor dramatik.

Slutspelsmatcherna avgörs i bäst av fem matcher men tre av åtta serier kan alltså avgöras redan till helgen.

DAM

På damsidan är det Örebro, som vid vinst under lördagen, blir klara för semi som första damlag. Engelholm hade inför slutspelet inte förlorat en enda match av årets Elitserie men Hylte/Halmstad visade att det var möjligt att fälla giganterna efter 3-2 på hemmaplan i veckan och inför helgen har vi 1-1 i matcher i den duellen.

I åttondelsfinalerna har Gislaved startat starkt med två raka vinster mot Svedala. De har därmed chans att avgöra serien under söndagen i deras tredje möte vilket skulle betyda att de är klara för kvartsfinal fyra (här kan ni läsa mer om slutspelsupplägget) och möta förlorande lag ur en av semifinalerna. Mellan Linköping och Sollentuna har det varit desto jämnare resultatmässigt. Båda lagen har lyckats knipa en 3-1 ledning på hemmaplan och därmed står de med lika många vinster inför helgen. På söndag är det åter hemmaplansfördel för Linköping men lita på att det kommer vara två lag som ställer upp med förhoppningen att ta ledningen i serien.

Kvartsfinalerna
Örebro 3 – 0 Lindesberg
Lindesberg 2- 3 Örebro
2019-03-23 15:00 –  Örebro vs. Lindesberg (Livesändning!)

Engelholm 3 – 0 Hylte/Halmstad
Hylte/Halmstad 3 – 2 Engelholm
2019-03-24 16:00 – Engelholm vs. Hylte/Halmstad (Livesändning!)

Åttondelsfinalerna
Linköping VC 3 – 1 Sollentuna
Sollentuna 3 – 1 Linköping VC
2019-03-24 13:00 – Linköping VC vs. Sollentuna (Livesändning!)

Gislaved 3 – 0 Svedala
Svedala 1 – 3 Gislaved
2019-03-24 14:00 – Gislaved vs. Svedala (Livesändning!)

HERR

Om Hylte/Halmstads damer lyckades med att fälla giganterna på hemmaplan så har herrlaget följt upp med starka prestationer även de. Efter två spelade matcher har Hylte/Halmstad två raka vinster mot Örkelljunga som därmed måste vinna under lördagen för att hindra Hylte/Halmstad från att knipa direktplatsen till semifinal.

Serien mellan Linköping och Falkenberg ser ut att bli en äkta nagelbitare då bådadera har krigat sig till en varsin vinst. Vilket lag som drar det längsta strået i den tredje matchen vet vi på söndag.

Även åttondelsfinalen mellan Sollentuna och Vingåker har bjudit på spänning. 3–2 till Sollentuna följt av 3-1 till Vingåker bäddar för ytterligare en spännande match under lördagen när lagen kampas om att ta ledning i matchserien.

Åttondelsfinalen mellan Lund och Habo har inledningsvis bjudit på tvära kast. Först ut var Lund som på hemmaplan spelade till sig en vinst med 3-0 i set. I returmötet var det istället Habo, som med hemmaplansfördel, lyckades vinna med tre raka set och därmed står det lika inför söndagens möte då serien vänder åter till Lund.

Kvartsfinalerna
Hylte/Halmstad 3 – 0 Örkelljunga
Örkelljunga 0 – 3 Hylte/Halmstad
2019-03-23 15:30 – Hylte/Halmstad vs. Örkelljunga (Livesändning!)

Linköping VC 3 – 2 Falkenberg
Falkenberg 3 – 1 Linköping VC
2019-03-24 16:00 – Linköping VC vs. Falkenberg (Livesändning!)

Åttondelsfinalerna
Sollentuna 3 – 2 Vingåker
Vingåker 3 – 1 Sollentuna
2019-03-23 15:30 – Sollentuna vs. Vingåker (Livesändning!)

Lund 3 – 0 Habo
Habo 3 – 0 Lund
2019-03-24 15:00 – Lund vs. Habo (Livesändning!)

Här kan ni läsa mer om det nya slutspelsupplägget.

Foto: Robert Boman.