Slutspel volleyboll

Slutspelsdags i Elitserien

I helgen spelades de sista matcherna i fortsättningsserierna vilket betyder att årets slutspel är runt hörnet. Vi går igenom de slutspelsklara lagen och kommande matchserier.

Som bekant har Elitserien i år ett nytt slutspelsupplägg och efter att fortsättningsserierna spelats klart i helgen är det nu dags för slutspel. Det var spännande in i det sista och slutspelslagen blev helt klara först i de sista matcherna. Inför slutspelet har vi nu fyra kvartsfinalklara lag på dam- och herrsidan samt fyra lag som inleder med åttondelsfinal. Upplägget för det nya slutspelet hittar ni här.

På damsidan har vi även ett rafflande kval att se framemot där fem lag gör upp om två platser till kommande säsong.

DAMER

Inför helgen var kvartsfinallagen redan klara men det väntade desto större dramatik i Playoff In-serien. Att Degerfors skulle få kvala stod redan klart men vilka som skulle göra dem sällskap var öppet in i det sista. Det stod mellan Lund och Svedala och efter att Lund förlorade mot Linköping så blev det Svedala som gick vidare till åttondelsfinal. Lund är istället ett av fem lag som får kvala om att få spela i Elitserien kommande säsong.

Nedan listas samtliga matchserier i slutspelets första steg. Matcherna avgörs i bäst av fem matcher.

Kvartsfinal
Örebro – Lindesberg
Engelholm – Hylte/Halmstad

Åttondelsfinal
Linköping VC – Sollentuna
Gislaved – Svedala

Kval till Elitserien
Lund
Degerfors
IKSU
Värnamo
Stockholms Vingar

Samtliga slutspelsmatcher startar i helgen, här kan ni se fullständiga slutspelschemat för damerna. Vi återkommer med länkar till matchernas livesändningar.

HERRAR

På herrsidan var det desto öppnare inför helgen och först nu kan vi konstatera att det blir Hylte/Halmstad och Örkelljunga som gör Linköpings VC och Falkenberg sällskap i kvartsfinalerna. Detta efter att Linköping vann hemma mot Falkenberg samtidigt som Sollentuna förlorade mot Hylte/Halmstad vilket innebar att Örkelljunga behöll fjärdeplatsen och därmed en plats i kvartsfinalen. Sollentuna får istället spela åttondelsfinal.

Även tabellpositionerna och därmed hemmafördelar, stod på spel i herrarnas Playoff In inför helgen och nu kan vi konstatera att det blev Lund som toppade tabellen före Habo, Vingåker och Södertelge. Sistnämnde Södertelge går därmed ej vidare till slutspelet utan får konstatera att det är färdigspelat för säsongen. Vi har redan kunnat berätta att även Säter kommer spela i Elitserien nästa säsong.

Nedan listas samtliga matchserier i slutspelets första steg. Matcherna avgörs i bäst av fem matcher.

Kvartsfinal
Linköpings VC – Falkenberg
Hylte/Halmstad – Örkelljunga

Åttondelsfinal
Lund – Habo
Sollentuna – Vingåker

Klara för Elitseriesäsongen 2019/20
Säter

Samtliga matcher startar i helgen, här kan ni se fullständiga slutspelschemat för herrarna. Vi återkommer med länkar till matchernas livesändningar.

Foto: Robert Boman.