Hylte/Halmstads damer säkrade kvartsfinalspelet 2019

Hylte/Halmstads damer behövde vinna dagens match för att säkra slutspelsplatsen inför kommande SM-slutspel och fast det var en liten svängig match, klarade man av det.

 

I första set är Hylte/Halmstads damer hur stabila som helst. Trots en inte helt perfekt servemottagning kan Jona Vigfúsdóttir och Sofia Garcia leverera poäng på poäng. Gislaved har däremot en stabilare servemottagning men eftersom H/H:s libero Morena Martinez arbetar intensivt, räddar hon oftast GVK:s anfall. Första vinner H/H med 25-17.

Andra set börjar Hylte/Halmstad lite lugnare. Lagen följs åt i början och vid 11-12 är Gislaved i ledning för första gången i matchen. Vid 13-13 snäppar då H/H:s spelare upp en växel och det är där man ser hur bra tjejerna spelar då de tar tag i taktpinnen. Man går raskt iväg och har en ledning med sju  bollar vid 22-15 mycket tack vare ett fokuserade spel. Mot slutet slappnar man dock av lite men vinner ändå med 25-19.

Sen kommer en tiominuterspaus som sätter stora spår i Hylte/Halmstads damer. Man hittar inte alls tempot i spelet och är alldeles för okoncentrerade. Försvaret känns lamt och Gislaved som istället har scoutat in vad som ska göras har dessutom en mycket bra mottagning. GVK har ledning med 11-7 och 13-9 innan H/H:s tjejer tänder till. H/H går då ifatt till 13 lika, men vid 19-19 slappnar man av igen och istället för att knyta ihop säcken gör man misstag och GVK vinner setet med 25-20.

Även i fjärde set är inte Hylte/Halmstad tillräckligt fokuserade och hittar inte sitt vanliga tempo. Gislaved visar även här vägen och tar hem det setet med 25-19 och man står nu inför ett femte och avgörande set.

Det är då Hylte/Halmstad hittar tillbaka och visar att man inte tänker förlora matchen. H/H:s libero Michaela Eriksson får hoppa in då Morena Martinez fick en smäll mot knäet i slutet av matchen. Vi håller tummarna att allt ska vara bra med Morena. Michaela gör en mycket bra insats och i sista set är Hylte/Halmstad klart starkast. Det är bara i de sista bollarna som H/H verkar bli lite darriga då 13-7 blir 14-11 innan matchbollen kan sättas och 15-12.

Hylte/Halmstad vinner över Gislaveds VK med 3-2 (25-17, 25-19, 20-25, 19-25, 15-12)

Pris till bästa spelare

Nr 7 Tara Daerden, Gislaveds VK

Nr 13 Morena Martinez, Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén