“Bästa dagsform avgör”

Sollentuna Volleybollklubbs Dams tränare Niclas Bagelius ser fram emot en tuff kamp mot Linköpings VC i Arena Satelliten under morgondagen. En vinst skulle innebära att man har sjätteplatsen och hemmafördelen i åttondelsfinalen i egna händer. För SVK Herr är det en tuff resa till Skåne som väntar. Lagkapten Staffan Blomgren varnar för ett formstarkt Örkelljunga.

– De senaste säsongerna har vi drabbat samman i många jämna matcher, säger Staffan Blomgren. I år har vi vunnit båda tidigare mötena, men ÖVK har höjt sin nivå och vann övertygande mot Linköping förra helgen.

Örkelljungas spel börjar med en stabil servemottagning som dom sedan bygger ett snabbt kantanfall på. SVK-kaptenen menar att en pressad serve är nyckeln men att man står inför en tuff utmaning. Även lagets tränare Lauri Hakala ser fram emot matchen.
– Efter en spelledig helg märker man att killarna är väldigt taggade för match, säger Lauri. Det är alltid roligt att spela mot Örkelljunga. Det är ett välcoachat lag, som just nu spelar riktigt bra och har vind i seglen.

Sollentuna VK:s damer har bra chans att i praktiken säkra sjätteplatsen inför slutspelet med en vinst mot Linköping. Tränare Niclas Bagelius vill dock inte ta ut något i förväg utan är tydlig med lagens jämbördiga nivå.
– LVC är ett svårspelat lag. De har starka anfallare på alla positioner och spelar bra block- och försvarsspel. Vi måste spela på topp för att komma igenom deras täta block och få hål på försvaret.

Matchen blir även en speciell sådan för Viktoria Nordström som gör sin tvåhundrade match i Elitserien.
– Kul att den matchen får spelas på hemmaplan och mot ett så roligt motstånd som Linköping. Detta är nog min bästa säsong hittills, främst för att vi har en så pass stöttande trupp med bra lagsammanhållning men även då min egen prestation har varit bra och jag gjort mig hemmastadd på högerkanten, säger spikern.

Text: Michael Jestin
Foto: Emma Trepte