Lauri Hakala: “Resultatet talar klarspråk”

– Vi var det bättre laget på plan. Resultat ljuger inte, säger Lauri Hakala om helgens vinst mot Linköping.
Sollentuna VK Herr gör en fenomenal match och tränaren menar att resan mot finalen har börjat.

SVK Herr – Linköping: 3 – 1 (25-23, 25-19, 20-25, 25-18)

Det var en energifylld match i Sporthallen med mycket känslor. Där Linköpings spelare och coach inte var sena med att tydligt visa sitt missnöje mig flertalet domslut. Ett mer spelfokuserat Sollentunagäng kunde dock förvalta chanserna man fick av ett distraherat Linköping.
– Vi har ett väldigt bra servetryck matchen igenom, säger Lauri Hakala. Vi fick bort deras passare från nätet, vilket försvagade deras anfallsmöjligheter och toppade sedan det med hårt slit i block och försvar.

Hårt arbete från hela laget

Även Sollentuna VK:s lagkapten Staffan Blomgren lyfter vikten av det disciplinerade och taktiska spelet.
– Vi gjorde en riktigt bra match i framför allt serve och mottagning. Dom kommer inte fram på nät som dom vill och vi får tag på deras anfallare. Lyckas dom slå förbi oss jobbar vi hårt i försvar och lyckas slita upp flertalet bollar.

Lagkaptenens knä besvärar honom fortfarande och Staffan Blomgren spelade matchen i liberotröjan. I lagets fixstjärnas frånvaro i anfallet blev SVK:s laginsats tydlig. Lillebror Peter Blomgren tog över anfallsrodret och fick pris som matchens lirare. En lyrisk Staffan Blomgren avslutar med att prisa sina lagkamrater.
– Peter gör en jättematch och dödar många tuffa lägen, Joonas (Huhtakangas) spelar bättre och bättre för varje match och börjar verkligen komma upp i toppform och Sergej (Engström) servar som en gud.

Matchen sändes tillsammans med SVK:s nya samarbetspartner Volleykanalen och finns att se här

Text: Michael Jestin
Foto: Håkan Wendler