Hylte/Halmstads herrar hade en dag på jobbet

Herrarnas match blev inte så dramatisk mot Södertelge då man inte hade några problem alls med att ro hem vinsten med 3-0.

Head coach Per-Erik “Perra” Dahlqvist valde idag att lufta alla sina spelare och det var riktigt roligt att se de yngre komma in och leverera. Den som gjorde det allra tydligast var Anton Ribom som fick till hela 6 block under matchens 3 set.

I de två första seten kom aldrig Södertelge i närheten av Hylte/Halmstad i poängblocket. Södertelge hade dessutom med sig en väldigt liten trupp och det syntes att man hade alldeles för hög respekt för hemmalaget. Dock har Södertelge ett litet övertag i första sets början. Fredrik Holgersson fick återigen starta som passare och som alltid är han mycket bra. Vid 5-7 får till ett dundrande anfall till 6-7. Dessutom har han ett monsterblock till 7-8.

Enda gång det var tajt mellan lagen var i tredje set och ställning 18-18. Inte så konstigt enligt Perra Dahlqvist då det är svårt att hålla fokus uppe en hel match mot ett lite sämre lag. Dock har Hylte/Halmstads killar alltid en högre växel att lägga in när det behövs. Så även detta set och slutresultatet vittnar ju om det.

Hylte/Halmstad vinner mot Södertelge med 3 – 0 (25-17, 25-15, 25-19)

Pris till bästa spelare

Nr 9 Nenad Cosic, Södertelge

Nr 17 Anton Ribom, Hylte/Halmstad

Bild Robin Nylén

Text Eva Alberti