Elitserien igång efter juluppehåll

Elitserien drar åter igång efter några veckors juluppehåll. För SVK Herr väntar ett Stockholmsderby mot Södertälje medan damlaget tar sig an Örebro, båda matcherna spelas under söndagseftermiddagen. Damtränaren Niclas Bagelius ser en positiv trend i sitt lag.
– Vi har haft en uppåtgående trend innan jul, med bra resultat och kvalitativ utveckling, kommenterar Niclas Bagelius.

Damlaget avslutade hösten med fyra vinster i rad men Niclas Bagelius varnar för svårigheterna juluppehållen brukar föra med sig. Tränaren menar att det kan vara svårt att hantera längre uppehåll främst när det kommer till att konservera formen. Spelarna har tillåtits vila för att vara starka och hela när det är dags för slutspel.
– Vi provar fortfarande olika konstellationer för att optimera laget. Slutspelsförberedelserna närmar sig och vi vidtar dom åtgärder som behövs för att komma bäst förberedda, avslutar Niclas Bagelius.

För herrlagets del är bortamatchen viktig för att starta våren starkt. När lagen möttes i Arena Satelliten i slutet av oktober kunde Södertälje ta hem en lång femsetare med minsta möjliga marginal.
– Vi är otroligt revanschsugna, säger Sollentunakaptenen Staffan Blomgren. För att starta 2019 på bästa sätt behöver vi spela ett snålt spel och pressa deras servemottagare. Kan vi serva bra och få deras passare i svåra lägen blir det lättare att spela försvarsspel. Bra serve från vår sida blir nyckeln till seger.

Höstens match lagen emellan var representativ för SVK:s säsong hittills med höga toppar och lägre dalar.
– Vi har spelat några riktigt bra matcher mot dom bästa lagen och det gäller nu att vi kan spela lika bra och stabilt mot dom sämre, säger tränare Lauri Hakla. Några av våra spelare har varit med landslaget över juluppehållet vilket är ett kvitto på att vi fostrar bra spelare.

Herrar: Borta mot Södertälje – matchstart 16:00

Damer: Borta mot Örebro – matchstart 14:00

Text: Michael Jestin
Foto: Hans Vestling