Fajten om GP-platserna nära avgöras

17 matcher står på schemat när kampen om platserna i 2019 års upplaga av Grand Prix går in i ett avgörande skede.

Efter ett kortare uppehåll med anledning av förra helgens U23-SM startar Elitserien nu om. Och det med besked. Det vankas ny superhelg när de 21 lagen kombinerar för totalt 17 matcher under lördag och söndag. Det gör kommande helg till en av de mest hektiska i Elitseriens historia.

Anledningen till det minst sagt digra schemat är det nya serieupplägget med fortsättningsserierna Playoff och Playoff In, som bland annat gör att grundseriespelet komprimeras. Dagens Nyheter uppmärksammade upplägget för några veckor sedan!

Under lördag och söndag är det flera lag som ”dubblerar” och därmed har chans att inom loppet av cirka 24 timmar inkassera sex poäng. Faktum är att det gäller hela 14 av 21 elitserielag  – alla utom Gislaved, Örebro, Habo, Falkenberg, Linköping och RIG Falköping (dam och herr).

Bland höjdpunkterna hittar vi flera drabbningar som kan vara direkt avgörande i kampen om de åtråvärda platserna (fyra dam, fyra herr) i 2019 års upplaga av Grand Prix, som avgörs i Uppsala 19-20 januari.

På herrsidan är Linköping och Hylte/Halmstad snubblande nära att säkra avancemang. Där bakom slåss fem lag om de två sista platserna: Falkenberg, Örkelljunga, Vingåker, Lund och Sollentuna. FVBK och ÖVK har saken i egna händer, medan övriga behöver förlita sig på att både egna och andras resultat studsar deras väg.

På damsidan är Engelholm och Örebro i praktiken klara för GP-helgen, medan Hylte/Halmstad är på vippen att ansluta duon. Av de fyra bakomvarande lagen (Gislaved, Linköping, Sollentuna, Lindesberg) som är med och slåss om den sista platsen, sitter i nuläget Gislaved i förarsätet. Håll därför ett extra öga på helgens match mellan Sollentuna och Gislaved.

Foto: Magnus Lilja

HELGENS MATCHER

2018-11-10
DAMER
13:00 – Linköping vs Svedala (livesändning)
14:30 – Sollentuna vs Gislaved (livesändning)
15:00 – Degerfors vs Engelholm
16:00 – Lindesberg vs Lund (livesändning)
18:00 – RIG Falköping vs Hylte/Halmstad (livesändning)
Livescore från samtliga dammatcher!

HERRAR
14:00 – Vingåker vs Hylte/Halmstad (livesändning)
16:00 – RIG Falköping vs Lund (livesändning)
17:00 – Sollentuna vs Habo (livesändning)
17:00 – Södertelge vs Örkelljunga (livesändning)
Livescore från samtliga herrmatcher!

2018-11-11
DAMER
14:30 – Sollentuna vs Svedala (livesändning)
15:00 – Degerfors vs Lund
16:00 – Linköping vs Engelholm (livesändning)
16:00 – Lindesberg vs Hylte/Halmstad (livesändning)
Livescore från samtliga dammatcher!

HERRAR
14:00 – Vingåker vs Lund (livesändning)
15:00 – Södertelge vs Hylte/Halmstad (livesändning)
17:00 – Sollentuna vs Örkelljunga (livesändning)
19:00 – Linköping vs Falkenberg (livesändning)
Livescore från samtliga herrmatcher!

KOMPLETT SPELSCHEMA
Elitserien damer
Elitserien herrar

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
29-30 september: Premiärhelgen
19-20 januari: Grand Prix
9 februari: Fortsättningsserierna Playoff och Playoff In startar
15 mars: SM-slutspelet startar
Månadsskiftet april/maj: Svenska mästare koras

LÄS MER
Om elitseriesäsongen 2018/19
Elitseriens serieupplägg och SM-slutspel