William Lind i anfall mot Caleb Watson & August Borna

Andra raka för Lunds herrar

Lund plockade alla tre poängen i sin första bortamatch för säsongen när laget besegrade Habo med 1-3 . Lund var det starkare laget sett till hela matchen, mycket tack vare en mer stabil servemottagning och en högre utdelning i anfallet.

Habo har inledningsvis problem med för mycket servemiss vilket gav Lund kommandot direkt i det första setet. Laget tog en tidig ledning som aldrig släpptes. I andra set är det istället Habo som har ett starkt grepp när man går fram till 12-6 genom ett blockpoäng från center Alexander Berggren. Lund hittar nya krafter och kan kvittera vid 16-16 och därefter turas lagen om att ha ledningen fram till slutskedet. Avslutningen på setet blir tyvärr bittert då nyss nämnda Berggren stukar foten. Efter avbrottet kan Lund ta hem även det andra setet.

Viktigt att vi kunde komma tillbaka efter stort underläge och ta hem även det andra setet, konstaterade tränare Faeez Alloush.

Efter den långa pausen mellan andra och tredje set är det hemmalaget som kommer bäst ur startblocken. Habo tar en tidig ledning och även om Lund kommer ikapp relativt snabbt så är smålänningarna det klart bättre laget i det här skedet av matchen. Laget anförs av lagkapten Dardan Lushtaku som börjar hitta rätt med riktigt tuffa servar som hjälper Habo fram till klar setseger. Fjärde set blir det jämnaste i matchen och lagen turas på nytt om att inneha ledningen. Det som avgör till Lunds favör blir att färre antal misstag samt ett härligt blockspel av Caleb Watson. Watson plockar inte mindre än fyra av sina sju block i det fjärde setet, däribland matchbollen.

Jag är jätteglad över att vi kan ta en ny seger och bygga vidare på vårt spel, fortsätter Alloush. Det finns mycket kvar att jobba på som kan bli betydligt bättre men på det stora hela är jag nöjd med starten av säsongen.

För Habo väntar bortamatch mot Vingåker kommande helg, ett Vingåker som också inlett säsongen starkt med två vinster. För Lund vankas ny bortamatch, denna gång i Skånederby mot Örkelljunga som lär vara revanschsugna efter två inledande förluster. Avslutningsvis önskar vi en snabb återkomst för Alexander Berggren efter fotskadan!