Hemmapremiär igen för H/H

Denna gången är det hemmapremiär i Örnahallen. Med färska minnen av SM-final 2 från i våras då vi kan ha presterat vår bästa volleyboll för säsongen 17/18 ser vi fram emot att vara tillbaks igen.

Sedan dess har vi bytt ut halva startsexan och har inte mindre än 6 nya spelare i truppen. Förra helgen fick nyförvärven Hampus Cousin tillsammans med Anton Ribom sitta och titta på när vi vann med 3-0 mot Habo Wolley. Hampus jobbar fortfarande med att bygga upp sin fot som han stukade allvarligt på träning innan premiären, medan vi hoppas på att Anton är tillbaks och kan spela.
Ett annat nyförvärv som inte spelade så mycket i premiären var Victor Nielsen som då drogs med en sträckning i ryggen. Nu är han tillbaks i full träning och säkert sugen på att få visa mer vad han går för. Men ÖVK kan inte vara säkra på om Victor eller Fredrik Holgersson startar matchen. Fredrik spelade så pass bra förra helgen att han fick pris som spelarnas MVP.

ÖVK har en lite mindre trupp i år än tidigare år, men de spelarna de har är duktiga. Den rutinerade trion Tomas Vilimas, Peter Lundgren och Jakob Tegenrot är som vanligt starka anfallsspelare. På passarposition hittar vi ett nyförvärv från Litauen, Matas Navickas, som gillar att servera de tre förstnämnda spelarna. En annan spelare som vi kan få komma att se upp med är engelsmannen Chris Gregory på hela 210 cm, elitseriens längste spelare. Chris har spelat beach större delen av sin karriär men är med sin längd ett hot framme på nät. Till sist ser vi ett bekant ansikte på bänken som med största säkerhet kommer vara väldigt sugen på att vinna mot sin gamla klubb, Tony Westman.

Vi har lite småskavanker och förkylningar i truppen men det är ingenting större som oroar. Vi har på försäsongen och under förra helgen visat att vi har en bred trupp där alla kan gå in och spela och bidra. Med ett spelschema där vi startar mot topp 6 från förra säsongen i våra 5 första matcher ska vi göra allting vi kan för att plocka värdefulla poäng på hemmaplan. Vi ses i Örnahallen kl 15.30 på lördag!

Coach
Per-Erik Dalqvist

Foto Robin Nylén, Final 2 2018