Premiär och Äntligen är det dags!

Hylte/Halmstads damer blir det första laget som tillsammans med Svedala Volley, sätter igång årets säsong 2018-2019. Matchen börjar kl 13.00 lördag 29 september i Halmstad Arena.

Damerna går in på sin 10:e säsong i följd  i elitserien. Därefter är det dags för herrarna kl 15.30 som spelar sin 30:e säsong i rad i elitserien. Riktigt roligt att få möjligheten att följa två bra elitlag, som dessutom i år är rankad som vinnare. Men det är ju på planen det ska avgöras.

H/H har som sagt två hemmahallar och publiken har en viktig roll från läktarhåll. Alla spelare har en stor önskan om att kunna fylla en hall att spela i. Troligtvis har H/H:s nya center David Pettersson rekordet i hur många han spelat inför. Hans rekord ligger på 10.000 personer i en final i Tyskland. Kanske lite svårslaget men att få fylla Örnahallen med alla sittplatser, 209 st, vore en dröm.

Vi bad våra två tränare för elitlagen komma in med lite tankar inför säsongen. Först ut är Dick Runesson, head coach för damerna.

Premiär!

Truppen är i stort sett densamma då de flesta spelare valt att fortsätta, det är jag som ny tränare både glad och tacksam för. För mig är det viktigt att några kulturbärare även är med på årets tåg för de står för trygghet och rutin, de har förstått att det är viktigt med kontinuitet.

Försäsongen har gått enligt uppgjord plan och på lördag står vi inför det faktum att serien börjar, vilket både jag och spelarna längtar efter.

På motståndarsidan står ett Svedala som vi inte vet så mycket om, förutom att de har införskaffat tre proffs. En spelande tränare, en libero/passare och en kant. Informationen är knapphändig men vi ska i matchen fokusera på vårt spel och vad vi själva kan påverka.

Så, välkomna till Halmstad Arena på lördag kl 13:00. Då är det dags för domaren att blåsa igång matchen.

 

Per-Erik ”Perra” Dalqvist Head coach herrarna

Äntligen är det dags!

På lördag spelas första matchen i elitserien 2018/19. Det är nästan exakt 5 månader sedan sista bollen blockades in i 3:e SM-finalen i våras.

Från förra säsongens guldlag har vi behållt en stomme på 8 spelare samt bytt ut en del spelare och fått in nytt blod. Förra säsongens spelare i elitserien och vår lagkapten Viktor Lindberg har flyttat till Finland, centern Carlos Santos spelar denna säsongen i Spanien och passaren Umeno Satoshi är tillbaks i Japan igen.

En spelare som gjorde det bra förra året och utvecklades flera steg är Joakim Lindbom. Jocke som han kallas flyttade till Habo och spelar därmed sin första match i nya klubblaget mot sina gamla lagkompisar. En annan profil med rötterna i Hylte/Halmstad som spelar för Habo denna säsongen är Dardan Lushtaku. Men inte som passare utan på en ny position, som vänsterspiker. Dessa två kommer säkert vara sugna på att komma tillbaka till Arenan för att ställa till med problem för hemmalaget.

Förutom dessa två kan jag tipsa publiken om att ta en koll på Habos nye passare från Tierp, Johhny McDonald. Tekniskt är han en väldigt duktig passare och det gäller för oss att vara på tårna i blockeringsspelet.

Tittar vi på en del av de nyförvärv som vi fått in har vi två resliga centrar i Anton Ribom och David Pettersson, båda två 206cm lång. På passarposition har vi fått in Victor Nielsen från Sollentuna, men de senaste säsongerna i Falkenberg. Även Victor är en lång spelare, hela 20cm längre än Umeno som spelade här förra året. Vi har valt att ersätta Viktor Lindberg med Adam Bradbury från England. Förutom bra servemottagning och ett fysiskt nätspel fick vi in en kille som är lagspelare ut i fingertopparna.

Publiken kan förvänta sig ett större och starkare blockeringsspel från våra killar den här säsongen. Kan vi få press i serven och få ut Habos passare från nät kan det bli en riktigt trevlig premiär i årets elitserie. Kan Habo hålla i sin mottagning och McDonald får briljera fram på nät med sitt snabba spel så kommer vi få jobba hårdare. Klockan 15.30 på lördag smäller det, jag hoppas vi ses där!

 

Text Dick Runesson, Perra Dalqvist och Eva Alberti

Foto Robin Nylén