Hylte/Halmstad Volley förstärker ledarstaben

Vi hälsar Jakob Langwagen som ska förstärka ledarstaben runt båda elitlagen välkommen till föreningen!

Jakob kommer stötta upp organisationen och arbeta som scout. Det här är ett led i att få en proffsigare organisation och miljö för tränarna att arbeta i och spelarna att utvecklas i.

Välkommen till föreningen! Berätta lite om vem du är och vad du ska göra här.
”Tack så mycket! Jag kom in i volleybollvärlden relativt sent, jag var 14 då jag började spela i Södertälje volleybollklubb. Därifrån tog jag mig vidare till RIG, där jag nyss avslutat mitt sista år. Och nu är det som sagt Hylte/Halmstad som står på tur. I H/H kommer jag jobba med både Perra och Dick då jag ska ansvara för scouting av både herr- och damlaget. Parallellt med detta ska jag sköta min egen rehabilitering med målet att återgå till elitidrotten även som spelare.”

Hur kommer det sig att du valt att jobba med scouting? ”Att bli scout var inte riktigt planen då jag började på RIG. Äventyret började med att jag drog på mig en lätt fotskada två månader in på första terminen. Skadan läkte inte och tillslut genomfördes en magnetröntgen där det visade sig att jag har ett felplacerat senfäste och ett extra ben i foten. När det nu stod klart att jag skulle vara borta från spel under en längre tid lyckades Sebastian Lilja (numera scout för Habo Wolley) övertala mig att vi tillsammans skulle lära oss Datavolley, ett beslut som resulterade i ett antal junior- och seniorlandslagsuppdrag under RIG-tiden och nu en möjlighet att jobba med Hylte/Halmstad.”

Vad gjorde att du valde Hylte/Halmstad trots många andra erbjudanden?
”Det som lockade mest med Hylte/Halmstad från början var just de förutsättningar klubben kan erbjuda i form av centralt boende, bra tider i träningslokaler, meriterade och kunniga tränare o.s.v. Även möjligheten att få ta del av Perras scouting kunskaper och kunna utvecklas både som scout och spelare parallellt var bidragande faktorer.”

Berätta någonting om dig själv som inte så många vet.
”Något inte många vet, förutom dem som bodde runtomkring mig på Rig, är att jag utöver att spela volleyboll och scouta också gärna vill säga att jag kan spela piano.”

Text Per-Erik Dahlqvist