H/H segrare i första semifinalderbyt

Falkenberg har varit i final 12 gånger i rad. Ska det bli den 13:e?  Hylte/Halmstad kommer göra sitt bästa för att förhindra detta.

Hylte/Halmstad visade upp ett härligt försvarsspel och servemottagningen var betydligt vassare än Falkenbergs. Passaren Satoshi Umeno visar upp slutspelsform och han är en gigant när det gäller omöjliga försvarsräddningar. Dessutom levererar han pass efter pass till gårdagens spikergigant Nicholas Goodell. Första set var dock väldigt jämnt lagen emellan och både försvaret och mottaget var bra på bägge sidor nät. H/H leder mot slutet med 23-18 men släpper in Falkenberg på tok för mycket och det blir riktigt spännande när siffrorna visar 23-23.  Då gör Fayez Alloush en serve som sitter i nätet och efter det sätter Johan Mårtensson sitt anfall i golvet på Falkenbergs sida. 25-23 i första set.

Andra set tar Hylte/Halmstad tag i taktpinnen direkt. Satoshi fortsätter storspela och han levererar bra pass till Nick som hanterar sin slägga på bästa sätt. Viktor Lindberg får till ett riktigt snyggt anfall som ekar i arenan och 9-5 till H/H. Johan Mårtensson, Viktor Lindberg och Anton Tegenrot fortsätter med riktigt bra mottag. Vid ställningen 19-15 får även Satoshi Umeno en boll som han tog tillfället i akt på. Han dundrade in bollen mitt på Falkenbergs golv och jublet från läktaren ljöd. Sista bollen avslutas med ett serveess för Nick och 25-19 till Hylte/Halmstad.

Efter 15-minuterspausen kommer ett heltaggat Hylte/Halmstad in och även om man bjuder på en hel del enkla misstag i början av set 3 släpper man inte in Falkenberg. H/H leder med 7-8 bollar och utan att förta sig vinner man även tredje set med 25-17.

Hylte/Halmstad vinner alltså första Semifinalen över Falkenberg med 3 – 0 (25-23, 25-19, 25-17)

Bästa spelare

nr 5 August Borna, Falkenberg

nr 3 Nicholas Goodell, Hylte/Halmstad

Efter matchen delades det ut priser till några spelare i Hylte/Halmstad. Viktor Lindberg fick pris som Årets spelare i Svensk Volleyboll. Dessutom har H/H två spelare i Årets Dream Team i Svensk Volleyboll och Anton Tegenrot och Viktor Lindberg ingår där! Grattis killar!

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén (tidigare tillfälle)

Nästa möte går i Falkenberg onsdag 4 april kl 19.00!