Tierp knappar in på SVBK efter 3-0-seger

För tredje gången den här säsongen mötte Tierp Södertelge  och utgången blev den samma som vid tidigare  möten. Tierp vinner med 3-0 i set. Man gör en bra match och dominerar i stort sett hela matchen med undantag för en kort period i tredje set när Telge leder med nån poäng vid ett par tillfällen.

Tierp började matchen inspirerat och man tog en tidig ledning som man sen aldrig släppte. Man ledde ganska stort långt in i setet men blev fast i en rotation som lät gästerna hyfsa till siffrorna lite. Setet slutade 25-22 till hemmalaget men spelmässigt så var det aldrig riktigt jämnt. Båda lagen håller nere misstagen och vi bjöds på ett välspelat set.

Set nummer två var lite tvärtom och det gjordes massor med misstag. Södertelge åstadkom endast 8 egna poäng och Tierp stod för bland annat samma antal missade servar. Trots det så vann Tierp setet med klara 25-19 och man gick till en lite längre paus.

Tredje set blev det jämnaste där Södertelge faktiskt hade ledningen ett par gånger. Känslan är ändå att hemmalaget hade ett ganska bra grepp om setet och trots att gästerna har en setboll så slutade setet som dom två tidigare, med Tierpvinst och därmed så spelade man hem fighten med klara 3-0.

Tierp gör väl ingen av sina bästa matcher för säsongen men man spelade stabilt och hade ett riktigt vasst försvarsspel som i stort gick ut på att få stopp på Södertelges tre stora poängmaskiner, Nick West, Nenad Cosic och Danny Weemes. Det lyckades man väldigt bra med samtidigt som man sin vana trogen spred dom egna poängen över hela laget.

William Lind, bäst för dagen i Tierp säger så här om matchen: – Jag tycker vi gör det bra, framförallt så har vi stabil servemottagning vilket ger vår passare många möjligheter samtidigt som vi får träff på deras anfall otroligt ofta och kan vända till egna poäng.

Det enda man behöver jobba lite på om man ser till denna match är att hålla nere sina misstag, framför allt i serven. Men det får man kanske offra när man lyckas sätta sån bra press på motståndarna som man gjorde idag.

Nu är det träning imorgon innan det är dags för nästa match som är redan på lördag då man möter Vingåker på bortaplan.’

Tierp – Södertelge  3 – 0 ( 25-22, 25-19, 26-24 )

Micke Lind, Tierp Volley