Matcherna duggar tätt

Igår stod seriefemman Örkelljunga VK på andra sidan nät i Arenan, imorgon är det seriesexan Habo Wolley som kommer på besök.

I gårdagen match spelade vi stabilt utan att blixtra till allt för mycket. Örkelljunga ställde upp med en något oväntad start-6:a jämfört med tidigare matcher. Emil Carlsson som vann SM-guld när han spelade i Hylte startade på passarposition för Örkelljunga och gjorde ett bra jobb. Det innebar en liten annan matchbild för vårt block och försvar än vad vi hade förberett oss på, men spelarna anpassade sig snabbt efter förutsättningarna. Just block och försvar var bra och vi lyckas hålla Örkelljungas anfallare nere på 36% kill i hela matchen. En annan sak som fungerade mycket bra var vårt mittenspel, precis som förra gången vi möttes i Arenan. Carlos och Pilen var heta och slog in 11 av 13 passningar.

I morgondagens match står ett formstarkt Habo på andra sidan nät. Med 9 vinster i de senaste 13 matcherna är det ett lag på uppgång som kommer på besök. Man förfogar över starka rollspelare på alla positioner. Passaren Jackson Maris är en mycket allround spelare som är bra i alla moment. De flesta passningarna fördelar han till trion Adnan Herco, Stefan Stolic och Kenneth Rooney. Hylte-sonen Johan Skoogh tillsammans med liberon Filip Mokelainen står för servemottagning och försvar av hög klass.

Vi har mötts 3 gånger tidigare under säsongen och alla 3 gångerna har vi lyckats vinna med 3-0. Tittar man på hur matchbilden sett ut i tidigare möten så har lagen producerat lika många egna poäng medan vi har hållit nere på egna oprovocerade misstag. Förhoppningsvis kan vi göra detsamma imorgon. Spela smart och aggressivt med så lite onödiga missar som möjligt. Där ligger den största skillnaden hittills mellan lagen enligt mig, Habo har starka rollspelare medan vi har lite mer allround spelare utan några större svagheter.

Kan vi lyckas ytterligare en gång med att knipa 3 raka set? Det visar sig imorgon. Det allra viktigaste är att vi kan fortsätta vår fina form och ständigt bli lite bättre. Då är chanserna goda till att ta så många poäng som möjligt i den fortsatta toppstriden inför slutspelet.

Per-Erik Dalqvist

Head Coach

Hylte/Halmstad Volley

Bild Robin Nylén