Stentuff femsetare i Falkenberg

Tierp spelade till sig en poäng i bortamatchen mot Falkenberg. Det var en otroligt jämn match redan från start där lagen följdes åt och spelade en hel del fantastiska bollar.

Första set började med att Tierp tog kommandot från första boll och man spelade ett väldigt bra försvarsspel med bra block. Samtidigt så spred man bollarna på ett underbart sätt bland sina spelare i sitt anfallsspel. Falkenberg lyckades jämna ut siffrorna lite när man vid underläge 14-20 lyckades vinna fem raka poäng. Till slut vann ändå Tierp setet med betryggande 21-25.

I andra tog hemmalaget en tidig ledning men Tierp kämpade sig allt närmre genom ett stabilt försvar och ett varierat anfall. Man räcker inte riktigt hela vägen utan Falkenberg vinner setet med 25-23.

Falkenberg fortsätter starkt i tredje set och har en ledning med 6-1 innan bortalaget får ordning på sitt spel igen. Man kämpar sig allt närmre och vid slutet av setet så är man ifatt. Setet avslutas med att Tierp tar fem raka poäng i William Lind´s serve och helt plötsligt så leder man matchen med 2-1 i set.

Set nummer fyra domineras av nyss inbytte Fayez Alloush som ensam tar 11 poäng och därmed gör det näst intill omöjligt för Tierp att vinna setet. Falkenberg vann detsamma med stabila 25-18.

Femte och sista setet var otroligt jämnt och lagen bytte poäng med varann. Till slut var det ändå hemmalaget som var det starkaste och Falkenberg kunde vinna matchen med 3-2 efter 15-12.

På det hela taget så gör Tierp en bra match och man visar att man närmar sig topplagen. Det finns fortfarande vissa saker man kan förbättra och det ser spännande ut inför slutspelet. Nu väntar en rolig vecka med match hemma mot Södertälje och en bortafight mot Vingåker.

Falkenberg – Tierp  3 – 2 (21-25, 25-23, 20-25, 25-18, 15-12)

Micke Lind, Tierp Volley   (bilden är från en tidigare match)