Örkelljunga åker över åsen

Hylte/Halmstad inleder en mycket intensiv matchperiod på hemmaplan mot Örkelljunga VK på söndag. Totalt 9 matcher ska avverkas de nästa 4 veckorna och först ut i den intensiva perioden på andra sidan nät är förra årets bronsmedaljör och en av förhandsfavoriterna inför året, Örkelljunga.

Örkelljunga förfogar över många bra spelare men har haft en del problem med både skador och resultat under säsongen. Förra helgen träningsspelade man mot de danska seriesuveränerna Gentofte som man pressade till ett femte och avgörande set. Potentialen finns där och får skåningarna spelet att fungera är man bättre än de poängen som man spelat ihop hittills i serien.

Lagets anfallsspel styrs av unge greken Marcos Galiotos som spelar ett snabbt och tekniskt passningsspel. Kan vi få press i serven och få ut Marcos från nät finns det mycket att vinna i vårt block och försvarsspel. De flesta av passningarna går till Tomas Vilimas och Peter Lundgren som båda två spelat länge och framgångsrikt i elitserien.

När vi möttes under hösten var det i både den första och sista matchen i en liknande matchperiod som vi nu står inför. På bortaplan gjorde vi en mycket stark insats och körde över skånepågarna. 2,5 vecka senare på hemmaplan blev det en mycket tuffare match där vi lyckades vinna i femte och sista set efter en mycket stark anfallsmatch av våra centrar Philip Pettersson och Carlos Santos.

Efter förlusten i GP-finalen mot Linköping har vi tränat på bra och killarna visar att de är sugna på att utvecklas och bli bättre. 2 matcher har hunnits med där vi spelade starkt mot både Falkenberg och Vingåker. Nu har vi haft en matchledig helg och behöver därför vara på tårna tidigt i matchen om vi vill kunna ta kommando och fortsätta vår fina svit på hemmaplan.

Per-Erik Dalqvist

Head Coach

Hylte/Halmstad Volley

Foto Robin Nylén