Utmaning för Habo Wolley på lördag

Seriesuveränen Linköping gästar på lördag Habo Sporthall. När lagen möttes i höstas gick Linköping segrande i tre raka, men jämna, set. Självklart är målet för helgens match en annan utgång.

Linköping har inte förlorat en volleybollmatch sedan oktober, och de har dessutom förstärkt truppen ytterligare på senaste. Inför GP-slutspelet, som man vann, rekryterade Östgötarna landslagsmeriterade liberon Johan “Bullen” Eriksson. Kort efter GP annonserades att man förstärkt truppen med andrepassaren Lukas Karlsson från Vingåker, och att ha två passare är naturligtvis alltid en trygghet.

Linköping har behållt stora delar av guldlaget från fjolåret, och de spelare som försvunnit har man ersatt med andra väldigt kvalificerade lirare. Bl.a blir det ett kärt återseende i Habo Sporthall då Linus Ekstrand som förra året representerade Habo nu spelar för Linköping.

Precis som Habo har Linköping en spelande tränare, Albin Eriksson. Albin, som har sina styrkor i servemottagning och försvar, har även visat sig vara en poängplockare av rang och de senaste matcherna har han frekventerat poängprotokollet ordentligt. Att få stopp på honom blir en viktig myckel på lördag.

Hoppet om topp fyra lever fortfarande för Habo Wolley, men även om man inte skulle lyckas ta sig dit gäller det att sätta sig i respekt för motståndarna och därmed slippa bli vald av topplagen.

Habo Wolley har gjort en hypevideo inför matchen. Länk till filmen finns här

Habo Wolley vs. Linköping VC
Lördag 10e februari 16.00
Habo Sporthall