Habo överglänste Tierp

Detta blev en match där det kändes som att hemmalaget var lite före i princip hela tiden. Tierp kom tidigt i underläge i varje set men lyckades nästan kriga sig ikapp.

Första set var relativt jämnt fram till slutet då Habo ryckte åt sig en trepoängsledning. Tierp lyckades komma så nära som 23-23 men där var det stopp och hemmalaget vann med 25-23.

Andra set var nästan identiskt men där blev det istället 26-24.

Samma visa var det i det tredje setet där hemmalaget ledde med 20-17. I det skedet så servade Tierp hem 5 raka poäng och kunde ganska komfortabelt till slut vinna setet med 21-25.

I det fjärde och sista setet så var Tierp aldrig nära utan Habo gick ifrån direkt och släppte aldrig in bortalaget i det setet. Man vann övertygande med 25-19 och därmed matchen med 3-1.

Det Tierp gjorde bra denna match var spelet från mitten, plus att man tidvis hade ett riktigt bra blockspel. Man kan fortfarande bättra på sina mottag och se till att man kommer tillbaka till sitt varierande anfallsspel, idag tappade man vänsterkanten i allt för stor utsträckning. Vi gratulerar Habo till vinsten och tar nya tag.

Nu väntar en vecka med match både torsdag och lördag då Vingåker och Lund besöker Centralhallen. Viktigt att man kommer tillbaka till sitt varierande anfallsspel igen så man får lite medvind.

Habo – Tierp  3 – 1  (25-23, 26-24, 21-25, 25-19)

Micke Lind, Tierp Volley  (Bilden är från ett tidigare möte)