Tre nya poäng för Tierp

Tierp åkte under lördagen ner till Falköping för att ta sig an gymnasiegrabbarna och förhoppningsvis fortsätta att spela på en hög nivå. Gymnasielaget som i år förfogar över ett bättre lag än på många år och som så här långt gjort det jobbigt för flertalet av sina motståndare.

Tierp startade matchen stabilt utan att glänsa och hade ett litet grepp under hela setet. Man vann det till slut med 25-21.

I det andra steppade RiG upp en hel del samtidigt som Tierp hade det jobbigt i sina mottag och blev fast i en del rotationer. Detta ledde till att hemmalaget  dominerade set nr 2 och vann till slut med 25-16.

I set nr 3 så fick Tierp lite bättre ordning på sina mottag och framför allt så kom man rätt i sitt block och fick fina 7 blockpoäng i detta set. Det plus lite bättre skärpa anfallsmässigt gjorde att man spelade hem setet med 25-22.

Sista setet kändes som att bortalaget styrde lite som man ville och man gjorde det som behövdes för att åka hem med tre nya poäng. Man gjorde ingen jätteprestation där heller men man vann det stabilt med 25-20.

Känslan är att årets upplaga av Tierp har kommit längre i sin prestation under hösten än tidigare år. Man har en bra högstanivå samtidigt som man under dom senaste matcherna haft allt färre dippar. Det finns fortfarande mycket att förbättra i framför allt sina mottag. Man har däremot hittat rätt i sitt block/försvarsspel och man får oftare träff på motståndarnas anfall och lyckas vända till egna poäng. En annan faktor som man tydligt såg under dagens match är spridningen av poäng. Mot RiG gjordes 23 p från mitten, 19 p från högerkanten och 17 p från vänsterkanten, lägg till det att 6 p kom från passarpositionen. Detta borde göra det betydligt svårare för motståndarna att ”läsa” Tierps spel och det är en bra grund att ha med sig in i vårens omgångar.            (Bilden är från en tidigare match)

RiG Falköping – Tierp 1 -3 (21-25,25-16, 22-25, 20-25)

Nu är det viktigt att man inte gläds för länge åt denna vinst då det redan i morgon väntar en ny match mot starka Linköping VC. Senast lagen möttes hade Tierp dagen innan spelat en tuff match mot Falkenberg och man såg lite slitna ut då. Nu hoppas vi att man laddar om och kommer till matchen med fräscha ben och ett bra självförtroende. Då bör man kunna skaka om favoriterna rejält.

Micke Lind, Tierp Volley