Tierp knep poäng mot seriefavoriten.

Hemmalaget Tierp spelade till sig en poäng när seriefavoriten Hylte/Halmstad kom på besök till Centralhallen.

Tierp startade matchen helt utan respekt för det mer namnkunniga Hylte/Halmstad, man tog tag i taktpinnen redan från start och tvingade fram en timeout från bortalaget vid ställningen 11-8 i första set. Hemmalaget fortsatte med ett starkt blockspel och lyckades utöka ledningen lite och vann till slut setet med klara 25-18.

I det andra setet visade bortalaget sin klass och spelade felfri volleyboll. Tierp kämpade och slet men var aldrig riktig med i setet utan gästerna vann andra set övertygande med 15-25.

Efter pausen kom hemmalaget ut med ny tro på sig själva och man gav inte Hylte/Halmstad en chans i det tredje setet. Man styrde setet helt och hållet förutom en liten period i mitten då Johan Mårtensson fick till en bra serveserie. Bortalaget kom dock aldrig närmre än 4 poäng och Tierp vann setet ganska behagligt med klara 25-17.

Det fjärde setet blev det jämnaste där tyvärr bortalaget drog det längsta strået, mycket beroende på att hemmalaget gjorde fler misstag. Hylte/Halmstad vann det till slut rättvist med 22-25 och därmed väntade ett sista och avgörande femte set.

Där tog bortalaget kommandot direkt och ryckte åt sig en liten ledning som man sen aldrig släppte. Man vann det femte setet med 10-15 och därmed matchen med 2-3 och tog med sig två poäng hem till västkusten.

Tierp Volley visade återigen klass och man är riktigt bra när man spelar på sin högsta nivå. Det var mycket man gjorde väldigt bra men man måste försöka hålla nere sina egna misstag om man ska kunna matcha dom bästa lagen. Man har en bra variation i sitt anfall och när man får sitt block att stämma så blir man väldigt svåra att göra poäng på.

Nu handlar det om att ta rätt beslut oftare och hålla nere misstagen, men det är säkert nåt man snackar om och tränar på så det blir säkert bättre ju längre säsongen pågår. Nu väntar en skön veckas träning innan man tar emot Södertelge nästa söndag.

Tierp – Hylte/Halmstad  2 – 3 (25-18, 13-25, 25-17, 22-25, 10-15)

Micke Lind, Tierp Volley