Inför: Hylte/Halmstad vs Gislaved

Imorgon onsdag avslutar Hylte/Halmstads damer sin intensiva period med 7 matcher på 18 dagar och en efterlängtad ledig helg väntar laget, den första sedan augusti. I periodens sista hemmamatch är det derbymöte i Halmstad Arena mot Gislaveds VK.

I senaste matchen borta mot Gislaved vann Hylte/Halmstad relativt komfortabelt med 3-0 efter en lite avvaktande start. Gislaved har normalt sina bästa spelare i kanten Haley Bechtel och centern Eliza Zachary. Vid den senaste matchen kontrollerades framför allt Haley riktigt bra och det gjorde att GVK hade stora problem med sitt anfallsspel. Eliza är en duktig och snabb center, som också HH behöver få stopp på i morgondagens match.

Vi får se om Gislaved fortsätter med sitt starkaste taktiskt kort genom att skärma motståndarna vid serve, vilket naturligtvis inte är enligt reglerna. Ett tråkigt del av spelet som inte funnit de senaste säsongerna inom damvolleybollen, utan bara på herrsidan, men nu används det båda av Gislaved och nykomlingen Linköping.

I Hylte/Halmstad Volley är Karis Watson tillbaka igen efter sin skada. Hon gjorde ett kort inhopp mot Örebro, men förhoppningsvis kan hon spela mer under onsdagens match. Det innebär naturligtvis ett stort plus för Halmstadlaget då Karis anfall- och blockspel är ett av de bästa i Elitserien. En efterlängtad comeback i Hylte/Halmstad Volley.

Hemmalaget har haft en bra utveckling på anfallsspelet under de senaste matcherna och hoppas att kunna fortsätta att sätta det nya spelet, samtidigt som baklinjespelet med servemottagning och försvar har blivit mycket starkare av det täta matchandet.

I övrigt kommer H/H med full trupp till morgondagens match.