Habo bröt Falkenbergs segersvit

Falkenberg kom till Habo med nio raka segrar och siktet inställt på en tionde. Habo Wolley ville dock annat och efter tre set kunde hemmalaget jubla efter att ha brutit hallänningarnas segersvit.

Lördagens match mellan Habo och Falkenberg var en holmgång från början till slut. Habo tog några poängs ledning från start men Falkenberg hakade på och kom närmre och närmre ju längre setet gick. Först vid ledning 24-23 kunde Habo vinna efter att Falkenbergs lagkapten Pedro Mendes oturligt rört nätet i blockrörelsen, vilket innebar poäng till Habo.

Andra set var om möjligt ännu jämnare och lagen turades om att föra setet. Vid bortledning 16-18 lyckades Habo vinna tre raka poäng och överta ledningen. Falkenberg kontrade dock och återtog ledningen med 21-20, men två raka Habopoäng innebar återigen ledning 22-21. Vid ställning 24-23 till Habo lyckas hemmalaget vända ett hopplöst läge till poäng genom en listig pet av Stefan Stolic och setsegern kan därmed säkras.

I tredje set har Habo alla marginaler på sin sida och man lyckas i princip med allting. Man tog poäng på alla tänkbara och otänkbara sätt, och publikens jubel var tidvis öronbedövande i Habo Sporthall. Fram till 10-10 är det helt jämt, därifrån lägger Habo i ytterligare en växel och vinner tredje set med 25-20 och därmed också matchen med 3-0 i set.

Idag spelar Habo Wolley ut hela sitt register. Jackson Maris får visa vilken spektakulär passare han är, Stefan Stolic visar stor anfallskompetens och laget släpper inte till ett enda serveess mot sig trots att Falkenberg har några spelare som bombar på bra i serve. Den egna serven finns dock mer att hämta i för Habo, så ännu är inte toppen nådd.

Falkenbergs, tillika landslagets, passare Victor Nielsen kommenterar matchen:
-Vi spelade oinspirerat från början och för vårt lag betyder energinivån oerhört mycket. Den här förlusten blev en viktig läxa att om man inte gör jobbet finns det inget lag man går säker mot.

I Habo är det naturligtvis gladare miner och assisterande tränare Per Åkerstedt säger:
-Oerhört skön vinst. I delar av vissa matcher samt på träning har man sett att denna kapacitet finns. Därför är det riktigt kul när man kan spela en hel match på hög nivå utan egentligen några dippar. Det känns hoppfullt inför framtiden.

Härnäst för Habo väntar två mycket viktiga matcher borta först mot mittenkonkurrenten Södertelge på lördag och sedan mot bottenlaget Vingåker helgen därpå.

Habo Wolley 3 – 0 Falkenberg
(25-23, 25-23, 25-20)

Bästa poängplockare i Habo:
Adnan Herco 15p
Stefan Stolic 14p (MVP)
Kenneth Rooney 13p

Bästa poängplockare i Falkenberg:
August Borna 11p
Fayez Alloush 10p (MVP)
Johan Gruvaeus 10p