ÖVK knep bonuspoängen i tajt femsetare

Tierp Volley lyckades få med sig en poäng från Örkeljunga i en match med två ansikten.

Dom första två seten dominerade bortalaget medans Örkeljunga kom ut efter den långa pausen som ett helt annat lag och visade att man inte tänkte ge ifrån sig segern denna eftermiddag.

Tierp spelar otroligt bra volleyboll i matchens två inledande set och tvingar fram ett stort antal misstag hos hemmalaget. Det tillsammans med ett vasst anfallsspel gjorde att man tog ett stabilt grepp om händelserna.

Efter 10 minuterspausen så kom Örkeljunga ut med en helt annan tro på sig själva samtidigt som man fick ett helt annat grepp på Tierps servar. Detta ledde till att man på ett helt annat sätt fick igång sina poängmaskiner, Tomas Vilimas och Peter Lundgren. Bortalaget fick allt svårare att ta poäng, spelade försiktigt och det räcker inte mot ett så pass bra lag som Örkeljunga, där måste man tro på sitt spel och mentalt orka vara aggresiva genom hela matchen.

Tierp Volleys center Adrian Norrby analyserar efter matchen: – Sättet vi spelar på dom två första seten är tveklöst det bästa jag upplevt i år. Vi lyckas få stopp på deras anfall samtidigt som vi i stort sett gör poäng från alla möjliga vinklar och positioner. När dom får ordning på sitt spel samtidigt som vi blir allt mer försiktiga så är vi aldrig riktigt nära.

Detta var Tierps första poäng borta mot Örkeljunga på ett antal säsonger och det måste man se som ett stort framsteg. Man bevisar också att när man spelar som bäst så håller laget en väldigt hög nivå. Nu väntar en veckas träning, en spelledig helg, innan man beger sig till Sollentuna för match.

Örkeljunga – Tierp  3-2 (15-25, 22-25, 25-15, 25-17, 15-11)

(bilden är ifrån en gammal match)

Micke Lind, Tierp Volley