Veckomatch i Lund för Hylte/Halmstad

Efter en hektisk period med 4 matcher på 8 dagar som resulterade i 10 poäng för Hylte/Halmstad förra veckan kommer det en ny utmaning med 3 nya matcher på 6 dagar. Först ut på andra sidan nät är Lunds VK.

Lund har haft det tufft i elitserien som nykomling men har blivit lite starkare på slutet allteftersom man har anpassat sig bättre till tempot i elitserien. På hemmaplan pressade man Tierp till 2-3, och senast kom Habo undan med andan i halsen och vann med 3-1 efter en stark start från Lund. I första set gick skåningarna fram till 11-2. Så en enkel match på pappret kommer inte bli så enkel som många tror. Lund har allt att vinna och kan gå in utan någon press och spela offensivt.

För vår del gäller det att ta uppgiften på största möjliga allvar. Vi vill inte bara komma hem med 3 poäng utan vi vill spela bra volleyboll för att ta med oss en bra känsla inför de nästkommande matcherna på hemmaplan. Årets elitserie är jämnare i toppen än på många år med fler lag som kan slå varandra. Kan vi spela bra volleyboll har vi goda förutsättningar för att vara framgångsrika, men det gäller att göra förarbetet på bästa möjliga sätt för att komma dit också.

Läget i laget är bra. Efter den tuffa förra veckan där vi fick  lite soppatorsk i slutet av matchen mot Linköping har laget tränat lätt. Alla fick speltid förra veckan och är varma i kläderna vilket ger oss många möjligheter inför matchen hur vi ska formatera laget på bästa sätt.

/Head coach Per-Erik Dalqvist

Foto Robin Nylén