Stabil insats gav tre nya poäng

Med undantag för ett jämnt andra set till Vingåkers fördel så kontrollerar Tierp majoriteten av matchen.

Första set så bjöd hemmalaget på det absolut bästa setet på många år. Servemottagningen var näst intill perfekt, block- och försvarsspelet stabilt och servepressen gjorde det tufft för motståndarlaget att komma till bra anfall. Tierp tågade på genom hela setet och visade vilken högstanivå de har när de till slut vann med stora 25–10.

Vingåker kom dock tillbaka i 2:a set samtidigt som hemmalaget sjönk några nivåer vilket gjorde det setet betydligt jämnare. Tierp hade en knapp ledning genom hela setet men Vingåker gjorde en bra upphämtning i slutet av setet och lyckades till slut vinna med 27–25 efter att båda lagen haft varsin setboll.

Setpausen gav Tierpsspelarna lite tid att ladda om och de kom ut betydliga starkare i 3:e set. Ett ryck gjordes direkt av Tierpsspelarna vilket ledde till hemmaledning, 12–4,  innan Vingåker skärpte upp sig ett snäpp. Hemmalaget lyckades dock hålla ledningen under resten av setet för att till slut vinna det med stabila 25–18.

Det sista setet var tuffare till en början. Efter att vara lagen bytt poäng med varandra upp till 10 så lyckades dock Tierp göra ett ryck som de höll till slutsignalen då setsiffrorna skrevs 25–20.

Axel Qvarnström, Vingåker, säger om dagens match: – Vi gör en ganska blek match mot ett välorganiserat Tierp. Det märks att dom gjort sin läxa genom att nästan helt stänga vår vänsterkant. Dom uppträder också som lag på ett imponerande sätt till skillnad mot oss som mest uppträder som individualister denna match.

Tierp gjorde ett bra jobb med att hålla tillbaka Vingåkers stjärnspelare och spelade betydligt mer kontrollerat och med färre misstag än bortalaget. Man måste även ta med sig första set som är ett bevis på den enorma högstanivå som laget faktiskt besitter när allting ”klickar”.

En skön vecka i stort för Tierp som plötsligt etablerat sig i tabellen och i nuläget ligger på en 7:e plats.

Tierp – Vingåker  3-1 (25-10, 25-27, 25-18, 25-20)

Måste passa på att be om ursäkt för den bristfälliga streamen, nåt vi får jobba på till nästa hemmamatch.