Tierp vände och vann i Vingåker

Matchen blev precis lika jämn och dramatisk som man kunde vänta sig. Lagen följdes åt från första boll men hemmalaget var lite vassare i de första två seten samtidigt som Tierp bjöd på lite för mycket egna misstag. I set nummer tre kom bortalaget ut med bättre skärpa och det gav utdelning direkt då det blev det enda setet som inte var så tight. Tierp kunde spela hem det med klara 25-17. Set nummer fyra och fem var däremot riktiga rysare men till slut så kunde Tierp genom ett block säkra segern med 15-13 i det avgörande femte setet och därmed ta med sig 2 härliga poäng på resan hem.

Vingåkers vänsterspiker Marcus Torstensson kände sig tom direkt efter matchen: – Vändningen berodde till stor del på att Tierp kom ut i tredje set och lyfte sin nivå och det hade vi inget vapen emot, tyvärr. 

Det var Tierps första seger på två år i kokande Sporthallen i Vingåker. Måste passa på att berömma Vingåkerspubliken lite extra, dom skapar ett suveränt tryck i hallen. Men trots det så kändes Tierpsspelarna tryggare och tryggare i sitt spel ju längre matchen led och mot slutet tog man många bra beslut. Lite extra kul för libero Theo Biström, som ställdes mot tre av sina gamla klasskompisar från RiG-tiden, att få åka hem med en seger.

Nu gäller det att ladda om inför en riktig långresa redan på lördag då man beger sig till Lund för bortamatch. Viktigt att man håller i den positiva känsla från kvällens match även på lördag. Då finns alla möjligheter att få med sig ytterligare en vinst hem till Uppland.

Vingåker – Tierp 2 – 3 (25-22,25-21, 17-25, 24-26, 13-15)

Micke Lind, Tierp Volley