Förlust trots 2-0-ledning

Tierp startade matchen på ett lysande sätt och tvingade fram en timeout från Habo vid ställningen 6-1. Man behöll ledningen och vid Habos andra timeout så ledde Tierp med 16-9. Man släppte aldrig greppet utan vann setet med klara 25-13. Tierp bjöd knappt på några misstag och man anföll från alla positioner vilket gjorde det svårt för Habo.

Det andra setet startade med att Tierp fastnade lite i en rotation där Adnan Herco servade 5 raka servar och helt plötsligt ledde bortlaget med 3-7. Efter halva setet så hade Tierp jobbat sig ifatt vid ställningen 15-15. Lagen fortsatte att byta poäng med varandra fram till slutet av setet då Tierp ryckte åt sig tre poängs ledning vid 24-21. Den första setbollen räddade Habo men den andra tog hemmalaget vara på och setet vanns med 25-23.

Efter en paus på 10 min så startade tredje set på samma sätt som det andra. Hemmalaget fastnade när Johan Skoogh servade och vips så ledde bortalaget med 1-6.  Båda lagen spelade ett bra set men tyvärr för Tierps del så kom man aldrig riktigt ifatt utan setet slutade 25-22 till Habo.

Det fjärde setet är det som hittills var jämnast. Lagen följdes åt hela vägen till mitten av setet där Habo fick en liten ledning med 12-15.  Habo tog ett litet grepp och ledde med ett par bollar i slutet av setet och man spelade till sig en setboll vid 24-23. Den förvaltade man på  bästa set när Adnan Herco slog ett servess och ställningen blev 2-2 och man ställdes inför ett femte och avgörande set.

Starten på detta set blev en mardröm för hemmalaget som inte lyckades med i stort sätt nåt. Vid sidbytet låg man under med 1-8 och därmed blev det en allt för stor uppförsbacke. Tierp fortsätter setet med slarvigt spel och Habo kan åka hem med 2 friska poäng.

Det finns många moment man i Tierp kan vara nöjd med trots att man tappade greppet om matchen. Man hade ett väldigt bra försvarsspel första två seten, man fick igång ett väl fungerande centerspel, man fick ner antalet egna misstag även om det går att förbättra ytterligare.

Nu har man två otroligt viktiga matcher framför sig där man först ställs mot Vingåker borta redan på torsdag. Vinst där och dagens förlust är ett minne blott.

Tierp-Habo  2 – 3 (25-13, 25-23, 22-25, 23-25-8-15)