Hallandsderby i Falkhallen

Det är återigen dags att uppleva svensk volleybolls hetaste rivalitet, Falkenbergs Volleybollklubb vs. Hylte/Halmstad! Både klubbar siktar alltid högt och både klubbar har sitt eget sätt att försöka bli bäst i Sverige (och Halland). Slutresultatet blir känslofyllda matcher där publiken, ledare, spelarna och domarna får njuta av volleybollgodis på högsta nivån. 

Elitseriens coacher har guldtippat H/H för tredje året i rad. Sista två åren har visat att coacherna inte har koll på läget då H/H slutade på tredje respektive fjärde plats. En ny coach, tre nya proffs och fd FVBKare och utländskproffs Arno Slipac hoppas på att ändra hävden. Nya coachen Per-Erik Dahlqvist jobbade ett par år under legendariska Anders Kristiansson och tar säkert med sig en ny träningskultur in i laget. Vi välkomnar tillbaka till Falkhallen guldstjärnan Arno även om han hamnar på fel sidan av nätet. H/H’s utlännnigar i år är en brasiliansk center och högerspiker samt en japansk passare. Landslagsmän Anton Tegenrot, Philip Pettersson, och Viktor Lindberg rundar av H/H’s startsexa.

Med tre raka segrar har FVBKs unga trupp definitivt börjat bra. Mest imponerande var bortasegern mot Örkelljunga. Om laget ska förtsätta utvecklas måste vi uppleva varje match som en ny lärorlik utmaning. Det blir inte mer utmanande (framförallt för våra egan produkter) än att möta arkerivaler Hylte. Om vi kan balansera alla adrenalin som kommer finnas på plan med våra TEAM concepts kommer våra killar vara där efter 20 och då kan allt hända. Missa inte detta. Vi ses i Falkhallen!

– Coach Patrick Aparicio

FVBK – H/H, söndag 22 okt kl 17:00, Falkhallen