Linde starkast i Sollentunas hemmapremiär

Det blev en svår förlust för Sollentuna Volley i säsongs första hemmamatch. Lindesbergs fysik blev för mycket för Sollentunadamerna som inte lyckades komma åt Linde Volleys anfall.

– Lindesberg har ett stort block och ett högt anfall, kommenterar tränare Michael Jestin. I en sådan här match behöver man acceptera att dom kommer ta sina kraftiga anfallspoäng och att man kommer bli nerblockad ett antal gånger och inte låta det påverka ens psyke. Tyvärr klarar vi inte det och vårt självförtroende blir allt för lågt. Matchens främsta poängplockare och lagets bästa spelare var Lindesbergs amerikanska vänsterspiker Denise Belcher som slutade på 16 poäng och som var ostoppbar för SVK. I hemmalaget var det passare Alessandra Roventini som blev tilldelad priset som bästa spelare.

– Vi följer vår taktik bra i både defensiv och offensivt, säger Michael Jestin. Alessandra spelar runt bra men vi blir tyvärr allt för avvaktande i anfall. Vi måste spela på toppen av vår förmåga för att kunna vinna mot ett lag som Lindesberg. Detta innebär att vi måste våga spela på gränsen hela tiden och acceptera att vi kommer göra en del misstag. Idag blir vi för rädda för att missa vilket inte ger oss de poäng som behövs.

Michael Jestin prisar även andrepassare Kajsa Österman som gör sin första säsong i Sollentunas elitlag efter tre år på RIG Falköping. Kajsa Österman fick mycket speltid mot Lindesberg och gjorde starka inhopp i varje set.

Foto: Håkan Wendler