Misstagen fällde Tierp i ”derbyt”

Tierp Volley åkte på sin andra raka 0-3 förlust när gästande Sollentuna var på besök i Centralhallen. Trots att man spelade en bättre volleyboll än senast mot Linköping VC så blev det otroligt svårt att vinna när man gjorde nästan 40 egna misstag på 3 set. När dessutom 4-5  av misstagen var på övertramp  vid nät och att man befann sig utanför planen när motståndaren servade så känns det lite bittert. Men som sagt, när man inte gjorde egna misstag så spelade man en väldigt bra och varierad volleyboll.

Man hade ett gyllene läge att vinna andra set då man ledde det med 24-21, men egna missar och att Sollentuna gjorde det bra ledde till att man tappade det setet med 30-32. I det tredje och sista setet kom man efter redan från start och det blev aldrig riktigt jämnt utan matchen slutade med bortavinst, 0-3.

Edvard Nordlund i Tierp sade om matchen: – Det var en ryckig match där inget av lagen klarade av att hålla en jättehög nivå över en längre tid. Det var framförallt misstagen som gjorde att matchen svängde hit och dit i kvalitet. Det känns som vi spelar en bra volleyboll stundtals men vi måste få ner antalet egna misstag.

Martin Drejare, libero i Sollentuna, som var tillbaka i sin gamla hemmaarena tyckte: – Konstig match där lagen blandade ganska mycket. Skönt att åka hem med 3 nya poäng. För egen del kändes det väldigt speciellt att spela med bortalaget i Centralhallen men jag tycker ändå det funkade ok.

För Tierps del handlar det mycket om att fortsätta med sitt varierade anfallsspel där man gör poäng från i princip alla positioner på banan. Man har också blivit otroligt mycket bättre på blockupptäckning vilket ger en trygghet när man går till anfall. Kan man sedan få ner antalet misstag och ta lite klokare beslut så känns det som det kommer att bli en ganska trevlig säsong, trots en lite ojämn start.

Nu är det bara att träna på i veckan för att hålla en högre nivå nästa helg då Habo, med Jackson Maris, kommer på besök.

Micke Lind, Tierp Volley