Vingåker laddar för hemmapremiär

Då har det åter blivit dags för hemmapremiär i elitserien för Vingåkers VK. Det är inte mindre än den 19:e gången som det vankas premiär i Sporthallen. Det ser ut att bli en spännande säsong där flera klubbar har rustat väl och breddat sina spelartrupper. Inte minst vi själva har fått in flera nya namn och har även behållit de flesta från förra säsongen.

Det skall bli mycket intressant att se vad nya spelande tränaren Alex Jenkins kan få ut av den 14 man starka truppen. Förutsättningarna för kvalitativa träningar med högt tempo finns nu på ett sätt som det inte gjort på mån

ga, många säsonger. Dessutom har ledarstaben utökats och Alex har till sin hjälp de rutinerade namnen Dan Ulf och Ola Maineborn som hjälper till att hålla intensiteten uppe på träningarna och håller ett extra vakande öga på detaljer och teknik.

Det är en tuff inledning på spelschemat med de tre tippade topplagen Falkenberg, Linköping och Örkelljunga först på programmet. Säsongen inleddes på bortaplan mot Falkenberg och efter två tunga inledande set med klar förlust så föll saker så sakteliga på plats och Vingåker var så nära, så nära att tvinga fram ett femte set och plocka med sig poäng från Falkhallen. Hemmalaget redde dock ut situationen och kunde vinna det fjärde setet med 31-29.

Linköping kommer till Vingåker som regerande svenska mästare och med en 3-0 seger i premiären mot Tierp i bagaget. Mästarna har dock tappat ett par tunga namn sedan SM finalen i våras då både Wille Nilsson och Erik Sundberg lämnat för proffsspel. Precis före starten av säsongen så tappade man också tränaren Joe Isacsson som lockades till Tyskland. Rutinerade spelaren Albin Eriksson har nu klivit in i rollen som spelande tränare och det skall bli intressant att följa vad han kan göra med laget. Klubben har aviserat att man ämnar förstärka truppen med ett par proffs innan årsskiftet för att ersätta profilerna som lämnat.

Vingåker har som sagt en bredare trupp än på många säsonger, ja kanske någonsin, det är dock ett par stora skor att fylla efter Adam Bradbury och Simon Hone från förra säsongen. Efter en lite trög inledning så visade nye spikern Sam Shenton i premiären att han har potential att bli lagets stora poängspelare och fylla luckan efter Bradbury. Väldigt glädjande var det att se Axel Qvarnström tillbaka på plan efter sin knäskada i inledningen av förra säsongen.

– Vi har många valmöjligheter att formera laget och göra förändringar under matchernas gång säger tränare Alex Jenkins. Det är dock viktigt att vi hittar en stabilitet och säkerhet i grundspelet så att vi har en bra stomme att stå på. Det var viktigt att vi kunde komma igång och spela upp oss efter den svaga inledningen mot Falkenberg. Nu räckte det inte till poäng denna gång men det är viktigt att ha med sig för kommande matcher att vi kan vända en svag inledning och lyfta vårt spel avslutar Alex

Matchen spelas 14:00 lördagen den 14 oktober. Den som inte kan vara på plats kan följa matchen via livesändning här!

Foto: Fanny Olofsson.