Falkenberg borta i premiären

Äntligen är det dags! Elitserien i volleyboll är äntligen här igen. Efter månader av försäsongsträning är det nu dags för tävlingsmatcherna att dra igång. För VVK:s del väntar Falkenberg på bortaplan.

Imorgon, lördag drar årets upplaga av Elitserien igång. VVK ställs mot Falkenberg på bortaplan. En på förhand väldigt tuff uppgift. Motståndarna Falkenberg har spelat elva(!) raka SM-finaler och är alltid med och slåss i toppen när SM- och Grand Prix-medaljerna ska delas ut.

Den här säsongen är det dock ett nybyggt Falkenbergslag vi får se. Inte mindre än sju av truppens elva spelare är födda 1997 eller senare. Falkenberg tappar även VVK-sonen tillika landslagsliberon Johan ”Bullen” Eriksson som tråkigt nog lägger skorna på hyllan. Av de spelare som finns kvar från förra året blir vänsterspikern Fayez Alloush, centern Pedro Mendes och passaren Victor Nielsen viktiga med sin rutin.

VVK reser till Falkenberg med tretton spelare. Nye vänsterspikern Chris Kalfic har dragits med lite skador under försäsongen, men finns tillgänglig för spel. För VVK blir servemottagningen, med liberon Mattias Lindberg i spetsen, viktig.

Falkenberg-VVK
Lördag 7/10 kl 15.00
Falkhallen

Härligt att säsongen äntligen drar igång!