Chris Kalfic förstärker VVK

Den tionde pusselbiten är på plats i VVK:s lagbygge. Efter ett års uppehåll från volleybollen har tidigare Habo- och Örkelljungaspelaren Chris Kalfic skrivit på för VVK.

Det sjunde nyförvärvet och truppens tionde spelare att skriva på för nästa säsong är 23-åringen Chris Kalfic. Chris kommer närmast från ett sabbatsår från volleybollen, men har tidigare spelat i elitserien för både Habo och Örkelljunga.

Chris är en energirik vänsterspiker som mäter hela 203 centimeter. Styrkorna i hans spel ligger i storleken och spelet framme vid nät. Med Chris i truppen får vi än mer storlek och tyngd i anfallsspelet.

Chris inledde sin karriär i Värnamo. Tack vare Värnamos samarbete med Hylte/Halmstad spelade även Chris med dem under ungdomsturneringar. Elitkarriären tog fart när Chris skrev på för Örkelljunga och spelade där säsongen 2013-2014. Det blev bara en säsong hos skåningarna innan han flyttade vidare till Habo Wolley där han spelade under två säsonger. Senast Chris besökte Sporthallen i Vingåker blev han välförtjänt utsedd till Habos bästa spelare när de besegrade VVK. Fler sådana insatser hoppas vi få se i höst, men då med Chris i VVK-tröjan.

Kenneth Karlsson, VVK-ordförande, om värvningen av Chris:
Det är glädjande att bitarna börjar falla på plats i lagbygget. Det känns väldigt bra att vi lyckats få Chris signatur då det var fler elitserieklubbar med i bilden. Vi tror och hoppas att Chris ska få en fin utveckling hos oss.

Välkommen till Sveriges trevligaste volleybollklubb, Chris!