Ytterligare en engelsk landslagsman till Vingåker

Man kan inte direkt säga att VVK ligger på latsidan vad det gäller rekryteringar av nya spelare. Nu är truppens nionde spelade kontrakterad och det är ytterligare en engelsk landslagsman som skrivit på för ett år i VVK, centern Ieuan Lamb. 

Bitarna börjar falla på plats i VVK:s lagbygge inför säsongen 2017-2018. Nu är den nionde spelaren kontrakterad och klar. Sommarens sjätte nyförvärv är engelske landslagscentern Ieuan Lamb.

21-årige Ieuan Lamb var under vintern med och tränade med VVK, då han var i Sverige för att hälsa på sina vänner och landslagskollegor Adam Bradbury och Alex Jenkins. VVK-ledningen gillade vad de såg och de hade tidigt Ieuan i tankarna när lagbygget inför den här säsongen skulle dra igång.

I Ieuan Lamb får vi en explosiv centerspelare som framförallt blir viktig i vårt blockspel. Ieuan är 195 centimeter lång och har en räckhöjd i anfall på 335 centimeter. Ieuan är uppvuxen i Nottingham i England men har de senaste åren pluggat i Sheffield där han spelat för klubben Sheffield Hallam. I det engelska landslaget är han, precis som Alex Jenkins och Sam Shenton, bofast.

VVK:s ordförande Kenneth Karlsson berättar om rekryteringen av Ieuan:
Vi är glada att hälsa Ieuan välkommen till VVK. Vi behövde få in en ersättare till Simon Hone på centerpositionen och under säsongen fick vi upp ögonen för Ieuan när han var hos oss och tränade. Han är en ung, hungrig, utvecklingsbar center som vi tror kommer göra stora framsteg i vår förening. 

Välkommen till Sveriges trevligaste volleybollklubb, Ieuan!