VVK fortsätter förstärka truppen

Vingåkers volleybollklubb fortsätter vara aktiva i sin jakt på att sätta elittruppen till nästa års Elitserie. De senaste veckorna har tre nyförvärv från Rig Falköping tillkommit. Även Lukas Karlsson och Axel Qvarnström från förra årets trupp har förlängt sina kontrakt. Nu har klubben gjort klart med nyförvärv nummer fyra, Max Regitnig.

VVK fortsätter vara offensiva i sitt värvande. Redan nu är sju spelare, varav fyra av dem nyförvärv, klara för nästa säsong. Den sjunde pusselbiten blev klar idag.

23-årige Kanadensaren Max Regitnig är klar för klubben. Han kommer närmast från Örebro där han spelat i division 1. Max är från Kanada men tack vare att hans mamma är född och uppvuxen i Sverige är Max svensk medborgare.

 

Sedan i vintras har Max tränat med VVK två gånger i veckan och klubben har fått koll på hans egenskaper som volleybollspelare.
Max är 183 cm lång, och under hopptesterna i slutet av säsongen noterade han en spikehöjd på drygt 340 cm. Det är alltså en riktigt spänstig kille vi fått in i laget.

Max är en allround spelare som mestadels har spelat center med Örebro, men har under träningarna med VVK mest använts som högerspiker.

VVK-ordföranden Kenneth Karlsson kommenterar:
– Det här är spännande. Max är en ung spelare med stor potential och han brinner för volleyboll. Vi tror att Max kan bli ett stort utropstecken i elitserien de närmsta åren. Spännande, väldigt spännande.

Varmt välkommen till Sveriges trevligaste volleybollklubb, Max!