Två viktiga kuggar förlänger

Tre nyförvärv är redan klara. Nu har även två spelare från förra säsongens trupp valt att förlänga sina kontrakt med klubben. De båda hemmasönerna Axel Qvarnström och Lukas Karlsson kommer att spela i VVK även nästa säsong.

Alex Jenkins, Fredrik Ljung, Jesper Ullberg och Marcus Torstensson är redan klara för spel i VVK kommande säsong. Nu har även två spelare från förra säsongens trupp förlängt sina kontrakt med klubben, Axel Qvarnström och Lukas Karlsson.

Som de flesta säkert vet var förra säsongen över innan den knappt hade hunnit börja för Axel Qvarnström. I elitseriepremiären mot Örkelljunga i oktober hade Axel smällt in 16 poäng på tre set. I upptakten av det fjärde var olyckan framme. Korsbandet i knät var trasigt. En tuff rehabperiod inleddes och i veckan gjorde Axel sitt första riktiga bollpass efter skadan. Nu har han också bestämt sig för att skriva på ett nytt kontrakt med moderklubben. I Axel har vi en väldigt energirik spelare som mer eller mindre på egen hand kan vinna matcher åt laget. Med tanke på skadan som spolierade hela säsongen kan vi räkna med en spelsugen Axel Qvarnström när säsongen drar igång i höst.

Den andra spelaren att förlänga kontraktet är passaren Lukas Karlsson. Lukas fick sitt egentliga genombrott förra säsongen då det var hans första hela elitseriesäsong som förstepassare. Med Alex Jenkins som huvudtränare hoppas vi Lukas kan ta ytterligare några steg i sin utveckling.

Klubbens ordförande Kenneth Karlsson säger följande om förlängningarna:
-Ett lags själ och hjärta finns i de som växt upp med laget, de som sedan ungdomsåren sett A-lagskillarna som idoler, de som i junioråldern fick ta steget upp och träna med idolerna, de som så sakteligt växt in i laget och idag utgör ryggraden. De ”egna produkterna” brukar de kallas. Att Axel och Lukas satsar vidare i VVK är oerhört glädjande och ett stort steg i den riktning vi vill gå.