Ytterligare en ung talang klar för Vingåkers VK

VVK fortsätter att rusta truppen inför kommande säsong. För några veckor sedan presenterade vi Fredrik Ljung och Jesper Ullberg som de första nyförvärven inför nästa säsong. Nu är även ett tredje nyförvärv klart, juniorlandslagsspikern Marcus Torstensson.

Efter värvningarna av Fredrik Ljung och Jesper Ullberg har VVK fortsatt att vara aktiva i sin jakt på att förstärka truppen inför kommande säsong. Nu har vi glädjen att presentera nyförvärv nummer tre.

Det är juniorlandslagsmannen Marcus Torstensson som har valt att fortsätta sin karriär i Vingåkers volleybollklubb. Marcus går, precis som Jesper och Fredrik på Riksidrottsgymnasiet i Falköping där han om en dryg månad tar studenten. Han har under de senaste två säsongerna tillhört skolans elitserielag där han den gångna säsongen blev lagets bästa poängplockare med 183 inspelade poäng.

På meritlistan finns även ett NM-brons med juniorlandslaget bland annat.

Under säsongen som gick var Marcus med och tränade med VVK vid några tillfällen och vi har under en tid haft ögonen på honom.

Marcus som är fostrad i Hylte/Halmstad är 186 centimeter lång och är vänsterspiker. Styrkorna i hans spel ligger i servemottagningen och försvarsspelet samt hans varierade anfallsspel.

En glad Kenneth Karlsson, ordförande i VVK kommenterar värvningen av Marcus:
-Vi är väldigt glada att Marcus valt att fortsätta sin karriär i VVK. Efter tre år på RIG vet vi att vi får en välskolad vänsterspiker som kommer att fortsätta sin utveckling hos oss. Vi hälsar Marcus välkommen till VVK och tackar moderklubben Hylte/Halmstad VBK för deras tillmötesgående vid övergången.

Varmt välkommen till Sveriges trevligaste volleybollklubb, Marcus!

Håll utkik på VVK.nu och VVK’s facebooksida framöver. Fler nyheter utlovas!