Tufft läge för Hylte/Halmstads damer

Igår möttes Hylte/Halmstad Volley och Engelholms VS i Final nr 2 i Halmstad Arena. H/H började klart starkast och i första set fungerade allt. Men efter andra tog det slut. Nu är det skarpt läge för tjejerna och det gäller att kliva upp två snäpp.

Makalöst bra lag som möts i årets finalomgång. Man får en liten känsla att det vore bra ifall fler lag i Sverige höll samma nivå eller i alla fall nära som de båda elitlagen. Dock var det bara i de två första seten som Hylte/Halmstad vågade visa och spela ut det de kan. För att de ska få till en fjärde final är det nu ett måste att på söndag i Ängelholm få till en seger. Så det gäller att våga och vilja vinna. Fram med vinnarinstinkten för det har ni. Det har vi sett så många gånger förut. Dessutom är vi många som gärna vill ha lite arbete nästa onsdag.

I första set visade Hylte/Halmstad att det är kraft i sina anfall man behöver för att vinna och inte så svårt vann H/H första och såg riktigt starka ut. Emma Mårtensdotter är som så oftast helt otrolig i sitt försvar som libero och även denna gång skulle Hallandsposten kunna kallat henne för studsboll. Att vara närvarande och rädda så många anfall är för de flesta i publiken svårt att förstå. Ett ibland lite otacksamt jobb för en libero som sällan får kredit eller pris som bästa spelare.

Även i andra visade våra tjejer att man har full kapacitet och det var så nära som 23-23, men EVS Carnae Dillard fick till ett stenhårt anfall och gav sitt lag setboll. EVS vinner det andra och det är sedan paus på 15 minuter. Vad som händer mellan pausen kan man vid sidan om bara spekulera i. Men ut kommer H/H:s tjejer och verkar ha tappat all kämpaglöd. Mycket misstag, dåliga pass och dessutom för många petningar. Tredje och fjärde set är helt enkelt alldeles för lätt för EVS att vinna och har inte svårt att ta poäng efter poäng när H/H mer eller mindre stannade kvar i omklädningsrummet. Alldeles för många missar och petningar. Alla i Hylte/Halmstad kan så mycket mer och det gäller nu att släppa nervositeten och sluta fundera utan se till att följa gameplan. Då kommer det gå vägen på söndag nere i Ängelholm

En stor skillnad i gårdagens match var att Engelholms tjejer vågade gå på med full kraft i sina anfall.  Vid sidan om har man dessutom P-A Sääf som energiskt hela tiden peppar sina tjejer till anfall med sitt “Go-Go-Go”.

Det var riktigt roligt att se att så många kom till matchen i Halmstad Arena. Hela 425 personer tog sig dit och det är bra med tanke på att det var vardagsmatch. Hylte/Halmstad vann i alla fall publikmatchen med ungefär 310 – 115. Så ett gott betyg till publiken som hördes över halva stan!

Hylte/Halmstad – Engelholm VS  1 – 3 (25-22, 23-25, 16-25, 18-25)

Bästa spelare

Tiana Dockery, Hylte/Halmstad Volley

Carnae Dillard, Engelholm VS

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley

Bild: Robin Nylén, Hylte/Halmstad Volley