Två unga talanger klara för Vingåkers VK

Jesper Ullberg och Fredrik Ljung. Så heter Vingåkers volleybollklubbs första nyförvärv inför nästa säsong. Under påskhelgen skrev de båda unga talangerna på kontrakten som betyder att de kommande säsong spelar i den blå VVK-tröjan.

 

Vi kan idag meddela den glada nyheten att Jesper Ullberg och Fredrik Ljung har valt att fortsätta sina volleybollkarriärer i Vingåkers VK. Killarna, som efter tre år på Riksidrottsgymnasiet i Falköping där de under det senaste året tillhört stommen i RIG:s elitserielag, kommer nu att bli en viktig del i VVK:s nya lagbygge.

VVK:s ordförande Kenneth Karlsson kommenterar.
Svenska spelare växer inte på träd. Att vi lyckats knyta till oss Fredrik och Jesper är fantastiskt roligt. Vår ambition inför säsongen är att bredda basen av svenska spelare i klubbens elitserielag. Med dessa två har vi tagit ett stort steg mot det målet.”

Killarna är fostrade i Sollentuna VK och har tillbringat de senaste tre åren på Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Där har man varvat studier med volleyboll och juniorlandslagsspel. VVK har haft koll på de här grabbarna en tid och efter några veckors diskussioner har vi kommit överens om en fortsättning i Vingåker. Vi vill passa på att ge Sollentuna VK en stor eloge för sitt tillmötesgående i dessa diskussioner.

Jesper Ullberg, som är center, är 184 centimeter lång. Han är förhållandevis kort för att vara center men väger upp det med en god spelförståelse.

Fredrik Ljung är 182 centimeter lång och är en vänsterhänt kantspelare som kan användas både som servemottagande spiker och som högerspelare.

Varmt välkomna till Sveriges trevligaste volleybollklubb, Jesper och Fredrik!

När den gemensamma träningen drar igång i augusti har coach Alex Jenkins en ny center och en ny spiker i truppen. Lagbygget fortsätter dock, fler nyheter utlovas.