1-0 till ÖVK i semifinalen, men långt kvar

Första semifinalmatchen vann ÖVK efter stor dramatik i framförallt fjärde set där Linköping hade matchboll men som ÖVK tillslut kunde förvalta en av sina fyra setbollar,.i femte set var det aldrig något snack även fast LVC tog en tidig ledning med 4-1 så var ÖVK redan ikapp vid sidbytet 8-6 och kunde sen relativt enkelt segla iväg till en 15-11 seger och första semifinalvinsten. 

En fantastisk laginsats från ÖVK i första semifinalen där alla var delaktiga i segern, detta är självklart en av nycklarna till att få chansen att vinna en match till. ÖVK får räkna med ett revanschsuget Linköping på torsdag som kommer att ha taggat till rejält efter senaste semifinalen, det gäller att vi är mentalt förberedda på en lång och tuff match där vi måste orka prestera på en hög nivå under lång tid. Pressen ligger ännu mer hos Linköping nu än vad den gjorde inför första matchen och om vi får läge så måste vi utnyttja detta till fullo. Det läget måste vi skapa själva genom att sätt hög press på LVC i alla spelmomenten och få dem att känna att allt som de inte gör till 100% kommer vi att utnyttja till vår fördel.
Även fast vi vann första semifinalen så har vi lååååång väg kvar och mycket i spelet vi kan förbättra. Vi har stor respekt för Linköping och vet att de har en väldigt hög kapacitet och att vi förmodligen måste spela ännu bättre än vad vi gjorde senast för att ha någon chans att kunna vinna på hemmaplan.