Tierps starka blockspel räckte inte hela vägen

Tierp gör återigen en bra insats mot Falkenberg men tyvärr så räcker man inte riktigt till denna gång utan säsongen är över för Tierp Volley. 

Tierp räckte inte till  i en kokande Centralhall när gästande Falkenberg steppade upp sitt spel.

Gästerna startade matchen ursinnigt och det kändes lite som att Tierp var lite tagna av stundens allvar, det var inte alls samma avslappnade spel som man visade upp i senaste bortamatchen utan man hamnade direkt i ett kraftigt underläge. Man lyckades dock kriga sig ifatt lite och setet slutade 14-25 till Falkenberg.

Andra set var betydligt jämnare och nu kändes det som Tierp hittade tillbaka lite. Man tog bättre hand om sina tillfällen och det spred sig en oro hos Falkenberg som svajade betydligt mer än i första.Tierp var i ledning i stort sätt hela setet och kunde till slut spela hem det med betryggande 25-21.

Efter en 10 minuters paus var det återigen gästerna som tog kommandot och Tierp var efter det aldrig riktigt nära att vinna matchen även om man krigade sig till jämna siffror i delar av dom två återstående seten. Falkenberg kunde kvittera ut sin semifinalbiljett genom att vinna set nr 3 och 4 med 25-20 respektive 25-21.

Edward Nordlund i Tierp säger så här efter matchen: Jag tycker vi spelar på en bra nivå genom stora delar av matchen men ska vi vinna mot ett lag som Falkenberg räcker inte det. Vi måste vara på topp hela tiden och idag så har vi tyvärr lite tufft i våra mottag och vår serve emellanåt. 

Victor Nielsen i Falkenberg har en liknande analys: Vi lyckades pressa dom i våra servar på ett bättre sätt idag och har bättre ordning på våra mottag vilket förstås gör det mycket lättare att komma till bra anfall.

Vi i Tierp Volley kan inte annat än att bocka och buga och önska Falkenberg ett stort lycka till i fortsättningen.

Micke Lind, Tierp Volley