Tierp bortabesegrade mästarna – håller kvarten vid liv

Tierp Volley skrällde och vann med 3-2 när man mötte Falkenberg på bortaplan. Det som var tydligast var den glädje man visade upp under hela matchen.

Förutsättningarna var glasklara inför matchen, vinst för Falkenberg och det var färdigspelat för Tierp. Att det skulle skapa press på bortalaget syntes inget av. Man visade upp en otrolig spelglädje från första boll.

Första set var jämnt i princip hela tiden men det var Tierp som verkade lite mer avslappnade under dom avgörande bollarna och man lyckades vinna setet med 25-21.

I andra set så var det Tierp som höll i taktpinnen från start men vissa förändringar hos Falkenberg gjorde att setet blev tight till slut. Trots det så var det bortalaget som återigen avgick med seger, denna gång med jämna 26-24.

Tierp fortsatte att spela övertygande även i det tredje setet och var i ledningen stora delar av det. När det närmade sig slutet var det hemmalagets tur att visa att man har starka nerver. Man lyckades serva hem setet med 25-23.

Nu kändes det som Falkenberg kommit igång på allvar och i detta set så var aldrig Tierp riktigt nära utan Falkenberg kunde vinna detta set ganska säkert med 25-17 och nu trodde nog hemmapubliken att man skulle få se hemmalaget defilera hem segern i femte setet.

Av detta blev intet utan bortalaget hade full kontroll över detta set fram till slutet. Då kom Falkenberg ikapp och vi fick en spännande avslutning på matchen. Jackson Maris, passare i Tierp, fortsatte sitt stabila servande och han avgjorde matchen med två kanonservar och Tierp vann setet med 16-14 och kunde resa den långa vägen hem med en skön seger i bagaget.

Falkenbergs duktiga passare Victor Nielsen sa så här efter matchen: Vi snackade mycket om att ta matchen på största allvar men när den väl går igång känns det som vi inte är med riktigt. Det och att Tierp ställer upp med lite udda positioner gör att vi inte får tag på dom och det är bara att gratulera till segern. Nu hoppas vi att vi har alla friska på onsdag så ska vi nog kunna göra en bättre match då.

Martin Drejare, Tierp, analyserar: Vi har en skön känsla just nu och vi är vana att spela matcher där vi har “kniven mot strupen”  vilket leder till att vi kan spela ganska avslappnat. Samtidigt så gör vi som lag en väldigt bra match och det är nog det som gör att vi hoppas kunna skrälla även på onsdag.

Nu väntar en ny match i Tierp på onsdag och det känns helt öppet nu. Tierp har hittat en uppställning som verkar passa dom perfekt och man anfaller från i princip hela planen hela tiden vilket gör det otroligt svårläst. Det i kombination med att man steppat upp sitt försvarsspel över hela banan gör att man känner att man definitivt kan vinna nästa match också.

Nu handlar det om att spela vidare med den enorma spelglädje man visade upp ikväll och fortsätta jobba som ett lag. Lyckas man med det så får favoriterna Falkenberg se upp.

Falkenberg – Tierp  2-3 (21-25, 24-26, 25-23, 25-17, 14-16)