Örkelljunga starkast i andra kvartsfinalen

Örkelljunga visade endast upp svagheter under ett fåtal minuter i den andra kvartsfinalmatchen. Kvällens förlust med 0-3 för Habo innebär att nästa match på lördag är en måstematch om slutspelet ska fortsätta för Habos del.

Örkelljunga öppnar matchen med rejäla anfall på kanterna. Habo lyckas kontra med några spridda serveess, men Örkelljunga är snabbt uppe i ledning med 11-4. När adrenalinet verkar ha lagt sig en aning börjar hemalaget missa ett par bollar, och Habo bjuds tillbaka in till 15-13. Det är dock ändå Örkelljunga som springer iväg med taktpinnen då Habo får svårt att ta egna poäng konsekvent. Örkelljungas Tobias Persson avslutar setet med en mycket effektiv serveserie, och ställningen blir 25-17.

I andra set ser Habo mer vaket ut, och man är alerta i bollduellerna. Blockspelet fungerar bättre och tillsammans med ett par tunga servar från Roy Powell är Habo i ledning med 6-9. Örkelljunga har det överlag kämpigt med servemottagningen i detta set, vilket i sin tur skapar svårigheter för anfallarna. Istället är det nu Habo som är dominanta i anfall, och man utökar ledningen. Örkelljungas Tomas Vilimas håller kvar hemmalaget i setet men efter att Oscar Hult tar två poäng i rad, och tar Habo till 15-21, ser det svårt ut för Örkelljunga att komma tillbaka. Kanske slappnar Habo av något när Peter Lundgren, som inte missat en enda hoppserve i slutspelet än, går ner för att serve. Habo hamnar på bakfoten, och Örkelljunga kämpar sig ikapp. Ett oturligt domslut för Habo innebär irritation, och efter en mycket god prestation av Örkelljunga vinner hemmalaget med 27-25.

Trots det tunga tappet i andra set ser Habo relativt taggade ut i början av tredje. Blocket gör ett bra jobb med att bromsa anfall, och det är jämnt upp till 6-6. Här säger dock Örkelljunga stopp, och tar hela sju poäng i rad av vilka fyra är blockpoäng (!). Shun Imamura, passare i Örkelljunga, spelar otroligt bra förvarsspel, och trots att Stefan Stolic kommer in för Habo och presterar ett par bra servar fastnar Habo snart igen. Det ser något uppgivet ut i Habo när Örkelljunga glider igenom större delen av tredje set och vinner med 25-17.

Matchfakta: Örkelljungas Volleybollklubb – Habo Wolley: 3-0 (25-17, 27-25, 25-17)